London

“Zöldül” a brit uralkodó

Példát mutat alattvalóinak a “zöld” energia felhasználásából a brit uralkodó, aki legnagyobb kastélyának áramellátását – legalábbis részben – saját kis vízerőművének segítségével oldja meg.

A C40 Cities további támogatásokat keres

Sajnálatos, hogy Magyarország egyetlen nagyvárosa sem tagja a C40 Cities klímavédelmi akciónak, aminek a városi levegő nagyobb tisztaságát célzó lépések mellett az energiafelhasználás hatékonyságának a növelése is a célja.

A kuka fontos hírt közöl

Elektronikus úton továbbított közérdekű infók és hirdetések is láthatók – és cserélődnek – a járdákra kitelepített új londoni kukákon, amelyekben reciklálásra gyűjtik a hulladékot.

A Top Gear és a Co2 semleges autózás

Jeremy Clarkson nem híve az elektromos és hibrid hajtású gépeknek. Kénytelen volt más megoldást találni a zéró emissziós közlekedés megvalósításához. Figyelem! Tilos komolyan venni!

A Williams KERS-e táplálhatja a londoni buszokat?

Hamarosan London utcáin is bizonyíthat a Williams F1 Team hibrid rendszere, mivel a Go Ahead névre hallgató vállalat a Forma-1-es csapat KERS-ét akarja beépíteni az általa üzemeltett tömegközlekedési eszközökbe.

Autóformájú biciklitároló

A brit Cyclehoop különleges formájú, beltéri, illetve kültéri használatra szánt biciklitárolókat gyárt. Idén ősszel állították fel első Car Bike Rack-et, az autóalakú és -méretű biciklitárolót, hogy bemutassák, milyen sok bringa fér el egy darab autó parkolóhelyén.

Az első 3D nyomtatóval készített kerekesszék

A londoni székhelyű Layer design stúdió bemutatta a világ első, személyre szabott, 3D-nyomtatóval készült kerekesszék terveit. A Go fizikai megvalósítása a május végi Clerkenwell Design Week-re lesz kész. Termoplasztikus poliuretánból és titánból készül, és a hétköznapi felhasználókra tervezték.

Bemutatták a londoni taxi elektromos utódát

A Nissan gyakorlatilag készen áll, hogy London rendelkezésére bocsájtsa a tradicionális „black cab” környezetbarát utódát, az elektromos Nissan NV200-at. A gyártó szerint most a városon és a kormányon van a sor, hogy biztosítsa a töltéshez szükséges hálózatot – amitől az egész projekt sikeressége függ.

Bicikli – Könyvtár

Mindannyiunk számára ismert a könyvtár fogalma, ahonnan kedvünkre kölcsönözhetünk könyveket, de hallottunk-e már a Bicikli Könyvtárról, ahol ugyanezt megtehetjük a kétkerekűekkel.

Bluebird Electric – elektromos rekorder Angliából

Európa leggyorsabb autója. Ezzel a szerénynek éppen nem mondható elnevezéssel reklámozzák a Bluebird Electricet. A tervezők célja, hogy 2013-ra átlépjék a 800km/órás álomhatárt.