McDonald’s

Norvégiában nagyon kelendő a Nissan Leaf

A Norvég Királyságban „királyi” adatokkal rendelkezik a Nissan, melynek környezetkímélő modellje, a Leaf nagyon is kelendő.

Zöldülő McDonald’s?

Bár a McDonald’s hosszú évek óta áll a természet- és állatvédők támadásainak kereszttüzében, a gyorsétterem-lánc mégis folyamatosan azon igyekszik, hogy korábbi tetteit jóvátéve, különböző szervezetekkel együttműködve egy zöldebb vállalatként tudjon működni.

Gyorséttermi környezetvédelem

A McDonald’s 2011 júliusában indított bioüzemanyag-programot az Egyesült Arab Emírségekben – a járműflotta mára több mint egymillió kilométert tett meg újrahasznosított növényi olajból készült üzemanyaggal.

Szívás a szívószál – szüntessük meg!

Újabb környezetkímélő kezdeményezéssel álltak elő londoni társaink: a Soho-ból indított, stílusosan Straw Wars névre keresztelt program keretein belül minél több vendéglátóegységet próbálnak rávenni arra, hogy fölöslegesen ne osztogassanak szívószálat az italok mellé.

A McDonald’s is zöldebb lesz?

Ha ez a látvány fogadna a helyi McDonald’s mellett elhajtva, begurulnál egy menüre? Még akár működhet is a dolog. Na nem annyira, hogy vegyél egy szalmonellás sütit vagy egy csésze cukrot, de egy salátára talán jók lennének többünknél.