megbetegedés

Ahová máshogy sosem érne el a segítség…

A fejlődő világban gyakran áthidalhatatlan a távolság orvos és beteg között, az infrastrukturális hiányosságok miatt sokaknak esélyük sincs, hogy megfelelő orvosi ellátásban részesüljenek – rajtuk igyekszik segíteni Jay Godsall, a napelemes Solar Ship atyja.

Egy fa – egy élet

Egy-egy fa mellett elsétálva megfordult már a fejünkben, hogy az egészségünket nagy részben “neki” is köszönhetjük? Pedig a kutatások is bebizonyították: minél kevesebb a fa, annál több a megbetegedés!

Ismét kutatható a madárinfluenza

A madárinfluenzát tanulmányozó kutatók újrakezdhetik munkájukat, mivel véget ért a 2012 januárjában biztonsági kockázatok miatt kihirdetett moratórium.

Kétszer annyi a leukémiás gyermek a franciaországi atomerőművek közelében

A leukémia kétszer olyan gyakran fordul elő azoknál a gyerekeknél, akik a franciaországi atomerőművek közelében élnek, mint azoknál, akik az ország más területein, derül ki egy tanulmányból, melyet francia egészségügyi és nukleáris biztonsági szakértők készítettek. Ám az International Journal of Cancer folyóiratban hamarosan megjelenő tanulmány nem tudta megállapítani az ok-okozati összefüggést a leukémia nagyobb arányú előfordulása és az atomerőműhöz közel eső lakóhely között.