Mercedes

3 liter üzemanyagot fogyaszt a Mercedes S500 Plug-in Hybrid

A német autógyártó közvetlen a Frankfurti Autószalon előtt leplezte el az S500 Plug-in Hybrid típust.

A hidrogén-meghajtású Mercedes-Benz F125 Frankfurtban debütál

A Frankfurti Motor Show a legjobb hely a nagy autómárkáknak arra, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket mind a technológiát, mind a designt illetően. Ezért is tervezte úgy a Mercedes, hogy itt mutatja be a hidrogén meghajtású F125-ös modelljét.

A Mercedes és az Audi is terjeszkedne a hibridek piacán

A két német gyártó egy fontos bejelentésre szánta el magát, ami mögött a hibrid autómodellek és az egyre növekedő piac áll.

A Mercedes nem tervezi a szerepvállalást a Formula E-ben

A Daimler AG figyelemmel követi az elektromos világbajnokság alakulását, de nem kíván részt venni benne, mivel nincs kapacitása a szériára. Toto Wolff sportigazgató abban egyetért, hogy a közúti közlekedésben egyre nagyobb teret fog nyerni az alternatív hajtás.

A Tesla kezelésbe veszi az új Mercedes A-osztályt

A kaliforniai Tesla Motors nemcsak saját típusokat kínál a vásárlóknak, hanem más gyártók modelljeiben is közreműködik. Az egyik legfrissebb együttműködést a Daimler AG-vel kötötte, melynek keretében az ősszel érkező új A-osztályt látják el elektromos hajtással.

A világ legmenőbb elektromos golfautóját építi meg a Mercedes?

A pályázat alapján biztosan egy fantasztikus és futurisztikus végeredményre számíthatunk, mely mögött egy elektromos hajtás lapul.

Bemutatkozott Kecskeméten a Mercedes-Benz hibridhajtású busza

Kecskemét a helyi közösségi közlekedés fejlesztésének a keretében hibridhajtású buszok beszerzését tervezi közbeszerzési eljárással – mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere pénteken, a Mercedes-Benz hibridhajtású autóbuszát bemutató sajtótájékoztatón.

Biodízel jatrophaolajból

A General Motors és a Daimler is jatrophaültetvényeket vásárolt Indiában, mellyel növelni szeretnék a biodízel – kutatásokhoz szükséges alapanyag mennyiségét.

Cellába zárt energia

A Mercedes sem szeretne kimaradni az elektromos sportautók jövedelmezőnek ígérkező piacáról. A Detroiti Autó Show-n már a szériaérett SLS E-CELL parkolt a gyártó standján, melyet David Coulthard ki is próbált.

Csak idő kérdése, és jön a teljesen elektromos Forma-1?!

Ezt állítja Nick Fry, a Mercedes F1-es csapatának vezérigazgatója. A szakember szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e elektromos Forma-1, hanem az, hogy mikor.