Mexikó

Rekord olcsó a megújuló energia Mexikóban

A világon folyamatosan csökken a megújuló energia ára. Az olcsóság főleg az egyre nagyobb beruházásoknak és ennek kapcsán a hatalmas technológiai újításoknak köszönhető, és legfőképpen a napenergia terén figyelhető meg a gyors árcsökkenés.

Trump napelemekkel borítaná be a mexikói határfalat

Értetlenül állnak az emberek Trump legújabb javaslata előtt. Alig múltak el a klímaegyezményes kivonulás hírének utórengései, Donald Trump most azt mondja, hogy a mexikói határra tervezett falat napelemekkel borítaná be.

Szó szerint zöld nyaralót terveztek a mexikói tengerpartra

A növények falra futtatása drága, és nehezen kezelhető lehet. Nem kérdés, hogy ez a procedúra nem a legkönnyebb a világon, de számos előnnyel járhat ha valaki egy ilyen házba költözik. Egy mexikói építész tervezett most egy lenyűgöző nyaralót a tengerpartra és szavak nincsenek rá, amik pontosan le tudnák írni a házat.

Mexikó új napenergiai beruházása

Legutóbb Mexikó iratkozott fel a megújuló energiaprojektek listára, mely mögött egy igen komoly kezdeményezés áll.

A jövő elkezdődött: Videón a legvadabb fejlesztés?

A tisztajovo.hu stábja egy igazi gyöngyszemre talált, ami biztosan meg fog mosolyogtatni pár olvasót.

Autóipar és zöld munkahely

Az autóipar egyik szereplője, a Metalsa SA nemrég költözött be új, napfényes épületükbe Mexikóban, mely az iparágban megszokottól eltérően egy barátságos, környezettudatos és zöld munkahely.

Napenergia egyszerűen és okosan

Legutóbb Alsó-Kaliforniában került kialakításra egy remek megoldás, amivel egy nagyobb energiaigényt elégíthetünk ki.

Öko-komplexum luxuskivitelben

Richard Moreta Castillo tervezte az óriáscölöpökre épített tengerparti öko-komplexumot Cancún városába, mely környezetbarát volta ellenére számos kényelmi és luxuselemmel lesz felszerelve.

Szmogot elhessentő fal egy kórház előtt

Visszaveri a szmog támadását – körülbelül ezzel lehet elsősorban jellemezni azt az építészeti megoldást, amit Mexikóváros egyik kórházánál alkalmaznak.

Furcsa újrahasznosítás – Fegyvertől a hangszerig

Egy mexikói művész, Pedro Reyes nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy 6.700 elkobzott fegyverből egy komplett zenekar számára felhasználható hangszereket készítsen, így változtatva át a fegyver hangjait a zene dallamává.