Michelin

A Fia és a Michelin: Partnerség ma, a holnap mobilitásáért

2011-től kezdve, továbbá a következő két évben a Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) és a MICHELIN egy olyan partnerségi megállapodás megvalósításán fog dolgozni, mely új programok kidolgozása révén biztonságosabb és fenntarthatóbb mobilitás előmozdítását tűzte ki célul, mely ugyanakkor a környezetre is tekintettel van.

A jövő MICHELIN abroncsai már ma jelen vannak a Formula E sorozatban

A Nemzetközi Automobil Szövetség (Fédération Internationale de l’Automobile, FIA) által kiírt versenypályázaton 2013 márciusában a Michelin került ki győztesként, és vált az első két évre a FIA Formula E Championship versenysorozat hivatalos gumiabroncs-beszállítójává. A francia abroncsgyár három szakmai területen nyújtott meggyőző képességeket: műszaki hozzáértése, marketing megközelítése és a mobilitás ösztönzésében és fejlesztésében vállalt úttörő szerepe terén.

A Michelin megreformálja a kereket

Elég csak megnézni, hogy az emberiség legnagyobb találmányának nevezett keréken is mennyi változás ment végbe az évszázadok alatt. És a tény, hogy továbbra is képesek vagyunk egy ilyen régi technológián újítani, azt bizonyítja, hogy továbbra is van hová fejlődnünk, és nem szabad megállni!

Formula E: Csatlakozik a Michelin

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is megerősítette, hogy a Michelin gumigyártó lesz az új sorozat, a Formula E névre hallgató kategória hivatalos beszállítója.

Formula E: Hamarosan bemutatkozik az első elektromos versenygép

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy hivatalosan is bemutatkozzon az elektromos sorozat első autója.