Milánó

Hetente két métert nő a Bosco Verticale

A Milánó függőleges erdejeként híressé vált épületkomplexum, a Bosco Verticale építése javában folyik, és minden héten két méterrel kúsznak magasabbra az épületek. Stefano Boeri épülete az első lépés annak irányába, hogy a koszos nagyváros egy élhetőbb hely legyen.

Önműködő traktorok dolgoznak a tetőn

Külnleges pavilon nyert egy pályázatot, a ferde alakú tetőt borító mezőgazdasági növényeket ugyanis két vezető nélküli traktor gondozza majd folyamatosan.

Panasonic installáció napelemekhez

A milánói Design Hét kezdetével a Panasonic arra készül, hogy feltárja „Energikus energiák” névre hallgató kiállítását, amely installációja egy több száz napelemet felhasználó energetikai programnak.

Pénzt adományoznának azoknak, akik a kerékpárt választanák az autójuk helyett

Képzeljünk el egy olyan világot, ahol a levegő mindig tiszta és nincsenek környezettszennyező autók. Ez az álom sajnos elég nehézkes lenne a mai, folyamatosan gyorsuló világban, ahol még mindig a fosszilis járművek dominálnak. Olaszországban viszont egy már korábban (Párizsban) tesztelt rendszert vezetnek be, annak érdekében, hogy csökkentsék a szmog mennyiségét Milánóban.

Róma és Milánó ajándéka a Földnek

Olaszország az egész bolygónak adott egy karácsonyi ajándékot. Ez a speciális ajándék pedig nem más, mint a két legnagyobb városuk Milánó és Róma közlekedésének korlátozása. A tiltás csak nappali időszakra vonatkozik, illetve a tömegközlekedési eszközök ugyanúgy járnak.

Újabb képek a Bosco Verticale-ról

Két évvel ezelőtt számoltunk be először a Bosco Verticale-ról, a világ első függőleges erdejéről. A milánói építményen azóta is folyamatosan dolgoznak, és úgy tűnik idén be tudják fejezni az egyedülálló projektet.

Vizespalack újrahasznosított papírból

Andera Ponti a 2015-ben, Milánóban megrendezésre kerülő világkiállításra tervezte, de már idén bemutatta az újrahasznosított papírból készített vizespalackjának tervét. A Life célja elsősorban a milánói vezetékes vízhez való hozzáférés lehető tétele.