Mitsubishi

500 lóerős hibrid-szuperautóval készül a Mitshubishi?

Valószínűleg még pár évet várnunk kell a japán gyártó hibrid-szuperautójára, de Tokióban valóban komolyan gondolják a projektet.

Beindult a Mitsubishi zöld tagozata

A Tokiói Autószalorra több koncepcióját is elhozta. A képen látható XR-PHEV Concept tanulmány a hálózatról is tölthető verzió.

Észak-Amerikának erősebb i-MiEV modellt gyárt a Mitsubishi

A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a Mizushima üzemben megkezdte új generációs elektromos hajtású járműve (EV), az i-MiEV modell észak-amerikai változatának gyártását.

Hatalmas: Partis nagyik egy igazi „zöld autóban”

Minden idők egyik legjobban összerakott és leghumorosabb “zöld autós” reklámfilmjét készítették el, melynek középpontjában a partis nagyik és a Mitsubishi elektromos autója került.

Ilyen lesz az olimpia 4 év múlva

Amikor 1964-ben Japánban rendezték meg az olimpiát, az ország a felkészülési idő alatt egyetlen dolgot tartott szem előtt: a “mottainai” koncepcióját, ami magyarul annyit tesz, “ne pazarolj”. Ennek szellemében alkották meg a játékok idejére a Tokaido Shinkansen vonatot, ami akkor forradalmasította a közlekedést. A 2020-as olimpiának is ugyan ezzel a mottóval vágnak neki, vagyis, hogy ne csak az olimpia idejére gyártsanak dolgokat, hanem maradandót alkossanak, és mindezt persze a lehető legolcsóbban, elkerülve a 2014-es Sochi-ban rendezett téli olimpia rossz hírnevét, miszerint 51 milliárd dollárba került a teljes esemény megrendezése, és így sem készültek el a szállodák időre, amik azóta üresen állnak.

Képeken a Mitsubishi két titokzatos „zöldellője”

A japán gyártó kiadott két teaser fotót a két új koncepcióautójáról, melyek a 2013-as Genfi Autószalonon kerülnek leleplezésre.

Kvótáért vett félezer i-MiEV Mitsubishit Észtország

A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) bejelentette, hogy leszállította az első ötven új generációs, elektromos hajtású (EV) i-MiEV modellt abból az 507-ből, amit Észtország kormánya rendelt meg.

Mitsubishi CA-MiEV: A nagy leleplezés

Közvetlen a 2013-as Genfi Autószalon esemény előtt került leleplezésre a japán gyártó igencsak impozáns autója.

Szinte biztos, hogy jön a hibrid Mitsubishi Evo

A Mitsubishi továbbra is kitart azon véleménye mellett, hogy a mai szeleknek megfelelően újítani kell az Evo filozófiáján, azaz be kell csempészni az elektromos hajtást is. A japánok a Pikes Peak-en elért sportsikerrel támasztják alá azt, hogy van létjogosultsága az alternatív hajtásnak.

Vezeték nélküli töltőrendszerek WiTricity–IHI–Mitsubishi együttműködéssel

A WiTricity, az IHI és a Mitsubishi megállapodott olyan, könnyen telepíthető, a meglévő elektromos hálózathoz illeszthető vezeték nélküli töltőrendszer kifejlesztéséről, amely jelentősen megkönnyítheti az elektromos járművek mindennapi használatát.