modern

Ausztráliában is épül egy fákkal borított épület

Képzeljük el, hogy egy szép fa zöldellik közvetlenül a lakásunk ablaka előtt – a 14. emeleten. Ez az ideális helyzet valóság lesz a Walan Apartments-ben, ami Brisbane-ben, Ausztráliában fog felépülni. A függőerdővel borított 14 emeletes épület üvegből lesz és a fák össze-vissza fognak nőni az épület oldalán.

Egy ház, ami elmossa a határokat beltér és kültér között

Egy merőben nem hétköznapi ház épült meg Katowicében, Lengyelországban. A KWK Promes által tervezett Living House Garden-ben az egyik szoba úgy van kialakítva, hogy a kert befut a lakótérbe, ezzel elmosva a határokat kint és bent között.

Erdei lak újrahasznosított anyagokból

Sokszor a különleges igények és a szűkös lehetőségek érdekes megoldást szülnek. Ennél az erdei háznál az igény a fenntarthatóság és újrahasznosítás volt a megrendelői oldalról, viszont az építési területet nehezen lehetett megközelíteni. A megoldás: kis moduláris darabokból összeállított, újrahasznosított anyagokból épített ház.

Fenntartható iskola Afganisztánban

Az Afganisztán háború sújtotta területén található Maria Grazia Cutuli Általános Iskola egyszerre nyújt menedéket a gyermekek számára és biztonságos, innovatív, fenntartható helyet a tanulásra.

Futurisztikus futócipő

Az emberek mindig is futottak. Persze régen főként valami után, vagy valami elől futottunk. Manapság inkább kedvtelésből vagy sportolás gyanánt tesszük ezt, és a tudomány már évek óta a futók segítségére van, ha cipőkről van szó. Az Enko-val viszont most futás közben energiát termelhetnek a futni vágyók, amit a cipő okosan felhasználva megkönnyíti a futók dolgát.

Hínárral fedett lakóház

Számos elsőre szokatlan anyag bizonyul később rendkívül fenntarthatónak és környezettudatosnak, ilyen a hínár is, mely remélhetőleg újból visszanyeri régi helyét a zöld építészetben.

Így fog kinézni a Lucas Múzeum Los Angelesben

A George Lucas Museum of Narrative Art múzeumot már jó ideje tervezik, de eddig még nem sikerült egy végleges kinézeten megegyezni. Azonban most úgy tűnik, végre megépül a rég óta várt múzeum Los Angeles Exposition Parkjában.

Lift-Bit – a High-Tech kanapé

A Lift-Bit a világ első digitálisan alakítható kanapéja. A magassága minden egyes elemnek külön állítható, amik összeköttetésben állnak egymással így, nagyobb formációkat és képesek vagyunk kivitelezni rajta. A Lift-Bit “radikálisan megváltoztatja a nappalik és kanapék élményét”.

Paterson 3

Ez a lakossági fejlesztés Szingapúrban a klasszikus elemeket vegyíti és zseniálisan néz ki. A fa, acél és üveg keverék kiegészítve növényzettel egy olyan érzést ad, mintha egy kis város lenne a dzsungelben.