mosógép

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Jövőre lecserélik a háztartási nagygépek energiafogyasztását jelző eddigi címkéket, a legmagasabb energiaosztály az “A” lesz, 2021. március elseje után már csak az új címkék lehetnek a készülékeken.

Bye Bye Laundry!

Lisa Marie Bengtsson brit tervező a mosás gyakoriságát csökkentő, víztakarékos ötlettel rukkolt elő: a kellemetlen szagokat eltávolítani képes aktivált faszénnel turbózta fel a hagyományos ruhafogast.

A zuhanyozó elkezd ruhát mosni

A zuhanyozóban használt rengeteg vizet a mosógépben kellene hasznosítani. Ezt ötölte ki Ahmet Burak Aktas török ipari formatervező.

Mosógép a hátfájás ellen

A fejlődő országokban a lakosság villamosenergiához való hozzáférése gyakran korlátozott, illetve kevesen engedhetik meg maguknak, hogy drága háztartási gépeket vásároljanak, ezért az olyan mindennapos tevékenységek, mint például a mosás, rengeteg időt és erőfeszítést igényelnek.

Kicsi, mosószer és víz nélkül működő mosógép a jövő háztartásainak

Azon túl, hogy a jelenlegi tendencia szerint 2050-re az emberiség 70%-a városokban fog élni, így a hellyel és a vízzel való takarékoskodás elengedhetetlen lesz, egy víz és mosószer nélkül működő mosógép a mai világban is nagyon hasznos lenne. De ne legyünk telhetetlenek, sőt, inkább reménykedjünk abban, hogy Elie Ahovi koncepciója minél hamarabb megépül.