mozi

Sol Cinema – A világ legkisebb napelemes mozija

A közvetlen természeti fenyegetésnek köszönhetően, még inkább világos a cél, hogy a megújuló energiaforrásokat kell felhasználni, amelyek ugyanolyan funkciókat kínálnak, mint a nem megújuló források, pl üzemanyag.

Környezetbarát filmgyártás

Egy 2006-os felmérés szerint a filmipar a második legkörnyezetszennyezőbb iparág az USA-ban. A Kaliforniai Egyetem felmérése megállapította, hogy a filmgyártásnál csupán a kőolajtermelés károsabb a környezetünkre nézve.

Filmajánló: A méhek világa

“Ha kipusztulnak a méhek, négy évre rá az emberek is követik majd őket”. Ezek a szavak állítólag Albert Einstein szájából hangzottak el, a méhek ugyanis jóval fontosabbak életünk szempontjából, mint gondolnánk. A méhek világa című film ezt igyekszik megmutatni nekünk.

Bogaras a Hófehér és a vadász királynője

Egészen szokatlan módját választotta az újrahasznosításnak a Hófehér és a vadász című új mozifilm jelmeztervező stábja. Charlize Theron színésznő egy velejéig romlott királynőt alakít benne, s úgy vélték, ehhez a szerephez valami brutálisan kifejező alapanyagból kell ruhát szabniuk rá.

A világ legkisebb mozija 100%-ig napenergiával működik

A Sol Cinema a világ legkisebb mozija: egy három férőhelyes Euro-Camper lakókocsiból lett átalakítva. A kicsi mozi befogadóképessége 8 felnőtt vagy 12 gyerek, és bár biztos nem a legkényelmesebb a világon, egy vicces rövidfilm vagy pár videoklip erejéig biztosan jól szórakozhatnak a látogatók.