munkahely

Automatikus adóbevallás – milliárdos veszteség a civil szervezeteknek?

Több milliárd forintos kiesést is okozhat a civil szervezeteknek, ha azok az adózók, akik helyett idén már a NAV készíti el az adóbevallást, elmulasztják külön leadni 1%-os rendelkező nyilatkozatukat. A helyzet megoldásához a civilek most vállalatok segítségét kérik az „1% barát munkahely” akció keretei között.

Ilyen egy tökéletes iroda!

Az Etsy rajongók biztosan nem fognak csalódni az új brooklyni iroda miatt, amely annyira stílusos lett, mint amennyire fenntartható. A The Huffington Post írása szerint a népszerű e-kereskedelmi weboldal központja tele van fenntartható funkciókkal, mint például a helyben kitermelt fa asztalok, LED-es lámpák, csapadékgyűjtők a tetőn, függőleges kertek és napelemek.

Fél év alatt sok 10 ezer új zöld munkás

Amerika is a zöld iparra tesz, ha a munkahelyek számát szeretné szaporítani az egyébként messze nem rózsás foglalkoztatási helyzetben.

Az új kerékpárkölcsönző rendszer: Telebike

Önkiszolgáló kerékpárkölcsönző rendszert indított saját dolgozói számára a Magyar Telekom, az első teszthónapban közel 700 dolgozó használta a kerékpárokat.

Fenntartható úszó munkahely

Két évvel ezelőtt építészek, művészek és mérnökök álltak össze, hogy megépítsenek egy lebegő tojásra emlékeztető, fenntartható úszó épületet, mely végül a tavalyi hónapban készült el.

Írországot meghódítja a fenntarthatóság

Négyezer állást adott Írország gazdaságának tavaly a megújuló energia-ágazat.

Zöld munkahely 3.rész

Befejező része a munkahelyi sorozatunknak nem csak a munkahelyi ebédeket, de az irodák berendezését is górcső alá veszi.

Zöld munkahely 2. rész

Folytatjuk mini sorozatunkat, ahol három alkalommal beszélünk arról, mit tehetünk munkavégzésünk környezettudatossá tételéért.

Zöld munkahely – I. rész

Egy környezettudatos munkahely egészségesebb, kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után és hatékonyabb munkavégzést is eredményez. Legyen szó új állásról, jelenlegi munkakörödről, vagy akár egy saját vállalkozás elindításáról, mindig van lehetőséged egy zöldebb munkahely megteremtésére.

A megújulók lassú térnyerése az EU-ban

Lassan nyer teret az Európai Unió egészét tekintve a megújuló energiák hasznosítása. Térnyerését ugyanakkor némileg egyengeti, hogy egészében az energiafelhasználás, ami zömmel, azaz több mint 85 százalékban a hagyományos energiaforrásokra épül, szintén lassan, de csökken.