művészet

Japán művészet jegyzettömbökbe zárva

Egy japán cég, a Triad Omoshiro Block nevű terméke nagy vihart kavart az irodaszerek világában, mivel csodás módon ötvözi a praktikumot és a designt. A jegyzettömb különlegessége, hogy minél többet használod annál gyorsabban rajzolódik ki egy gyönyörű papírmakett az íróasztalodon, ezzel arra ösztönözheti tulajdonosát, hogy szorgalmasan feljegyezze teendőit és gondolatait.

Óriás tintahal az Azori-szigeteken

Egy hatalmas piros tintahal tűnt fel a Portugáliához tartozó Ponta Azori-szigeteken, Ponta Delgadaban, de aggodalomra semmi ok, az állat a Moradavaga művészcsoport készítménye és csövekből épült.

Művek őszi falevelekből

Itt van az ősz, naptárilag és csillagászatilag is, és reméljük hamarosan időjárás szintjén is beköszönt. Azonban, amíg mi erre várunk, és csak nézzük, ahogy a falevelek lassan elkezdenek hullani a fákról, a művészek nem pihennek. Néhány igen kreatív alkotó a lehullott falevelekből készített valami igazán elképesztőt. Ezeket gyűjtötte össze az inhabitat.com, és kiválogatta a 6 legjobbat közülük, amit most mi is bemutatunk.

Rainworks – láthatatlan alkotások, amelyek eső hatására megjelennek

Egy seattle-i startup cég létrehozott egy olyan spray-t, amely lehetővé teszi, hogy láthatatlan festményeket fessünk. Az alkotásokra csak akkor derül fény, ha nedves lesz, tehát eső, illetve locsolás hatására láthatóvá válnak a művészek remekművei. Mivel a városban nagyon gyakran esik az eső, ezért ezt a seattle-i alkotók ezt ki is tudják használni. A Rainworks egy Kickstarter kampányként indult, de sok rendelést kaptak, így már azon mesterkednek, hogy világszerte tudják értékesíteni a sprayt.

Hatalmas szalmarákok Kínában

Kína hírhedt a rossz minőségű levegőjéről, de az utóbbi időben ez úgy tűnik még rosszabbra fordult. Művészek annak érdekében, hogy felhívják erre az emberek figyelmét, létrehoztak három gigantikus szalma rákot. Az alkotások, amelyek nagyobbak, mint 3 autó egy figyelemfelkeltés arra, hogy a mezőgazdasági tevékenységek, köztük a szalma égetés, mennyire szennyezi a levegőt.

A hipnotikus alkotásban egy gnú feje

Ez a színes műalkotás elsőre úgy nézhet ki, mint egy véletlenszerű mintasorozat, de ha közelebbről megnézzük megláthatjuk a mintában egy kék gnú fejét.

Élő “graffiti”

Spanyol művész botanikai bravúrt hajtott végre azzal az „élő” graffitivel, ami szőlőlevélből formáz tökéletes alakú kört.

Magyar újrahasznosító művészek kiállítása

Miskolcon magyar újrahasznosító művészek munkáiból nyílt kiállítás a napokban, melyet egész szeptemberben meg lehet tekinteni.

Napelemes pavilon

Nemzetközileg elismert tervező, Michael Jantzen újabb alkotásával igyekszik elkápráztatni a közönségét, mely az építészet és megújuló energia kombinációjából jön létre.

Fali dísz könyvekből

Keri Muller műtárgyai és berendezési tárgyai gyönyörű formáikkal kiemelkednek a megszokott alkotásokból, az a tény pedig, hogy újrahasznosított anyagokból (könyvekből, törmelékekből) készültek, tovább növelik az értéküket.