Nagy-Britannia

Rohamléptekkel nő a napelemek száma az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban sem tétlenkedtek tavaly, és jelentősen megszaporodott a kisebb-nagyobb napelemrendszerek száma és beépített teljesítménye. 

Nagy-Britannia 2030-ig 68 százalékkal akarja csökkenteni károsanyag-kibocsátását az 1990-es szinthez képest

Nagy-Britannia a következő tíz évben 68 százalékkal akarja csökkenteni az 1990-ben mért szinthez képest az üvegházhatást okozó szennyezőanyagok kibocsátását.

Nagy Britannia 24 órán át szén nélkül is elvolt

1882-ben Thomas Edison megnyitotta az első erőművet Londonban, Nagy Britanniában. Egészen azóta az ország egyetlen napot sem tudott teljesíteni, hogy ne kellett volna igénybe venni az innen származó energiát, de ez múlt pénteken megdőlt.

Nagy-Britannia is leteszi a voksát a megújuló energiaforrások mellett

Újabb jó hírek érkeztek a megújuló energia iparából: Annak érdekében, hogy továbbra is versenyképesek tudjon maradni, és hogy egy zöld energiaszektort építsen ki, az Egyesült Királyság teljesen leáll a szénalapú energia-előállítással 2025-ig.

Eladták a 100 ezredik elektromos Nissant Nagy-Britanniában

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Nissan, miután Nagy-Britanniában eladták a 100 ezredik Leaf elektromos autót.

Hihetetlen távolságot tett meg egy Nagy-Britanniában megjelölt denevér

Először született tudományos feljegyzés olyan denevérről, amely Nagy-Britanniából indulva átszelte az Északi-tengert.

IKEA-hálózat az elektromos autóknak

Minden nagy-britanniai áruházánál elektromos töltőállomást létesít – jelentette be az IKEA, közölve, hogy a berendezések telepítését már decemberben megkezdi.

Levelezés a pártokkal az energiahatékonyságról

A fő politikai pártoknak írtak levelet a jótékonykodással foglalkozó szervezetek, hogy ne rövid távú megoldásokat keressenek a háztartások energiafelhasználási hatékonyságának javítására. Az eset Nagy-Britanniában történt a napokban.

Sok kicsi is sokra megy a briteknél

Nagy-Britannia nem csak a hatalmas szélerőmű-parkok hazája lett Európában, hanem a kis szélkerekekkel is ezen az úton halad. A múlt év végéig – 2005 óta – közel 25 ezer ilyen mikro- és közepes méretű erőművet állítottak fel országszerte.

Pártügy is lett a brit napenergia

Nagy-Britanniában a sajtó elég befolyásos része elmarasztaló hangvételű cikkeket közölt az utóbbi időben a napelemek felhasználásával kapcsolatban.