napelem

Soha nem kell tankolni egy új fejlesztésű napelemes autót

Eindhoveni hallgatók által fejlesztett 1,200 kg-os napelemes autó, 630 km-es hatótávval rendelkezik.

Egyszerűsödhet az erkélynapelemek engedélyeztetése Németországban

Németországban új kezdeményezés indult az erkélynapelemek elterjedésére, hogy 2026-ra megháromszorozzák a napelemtelepítéseket, támogatva a tiszta energia előállítását és csökkentve a bürokráciát.

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodája az MTI-vel.

Ha 6 milliós támogatást venne fel napelemekre, mutatjuk hova költözzön

Az EU-ban néhány ország jelentős támogatást nyújt a napelem rendszerek telepítéséhez, a legmagasabb támogatás Luxemburgban és Görögországban elérhető, míg Szlovákia és Lengyelország a legkevesebb támogatást biztosítja.

Mi indokolja a változtatást a napelemes rendszerek elszámolásánál?

Az Oeconomus szerint az erős napelemes növekedés és az EU előírásai miatt szigorítani kell a hazai szabályozást.

150 ezer forintos napelemes rendszert engedélyeztetnének hazánkban is

A német erkélynapelemek piaca virágzik, és az évtized végéig 12 millió modult is elhelyezhetnek az országban, miközben Magyarországon is egyre többen támogatják az ilyen technológiák engedélyezését.

Újabb szociális naperőművek épülnek Magyarországon

A tiszabői után megkezdte működését az ország második szociális naperőműve is a Somogy vármegyei Lakócsa határában. A kormányzat által indított Felzárkózó települések elnevezésű program keretében a következő hónapokban 21 újabb falu közelében épül a legszegényebb családok támogatását szolgáló naperőmű.

Fontos kérdésekre kaptak választ azok, akik napelemet telepítenének

Az MNNSZ és az Energiaügyi Minisztérium közötti tárgyalásokon megerősítést kaptak a szakmai szervezetek az éves szaldó elszámolás és a vállalkozásokra vonatkozó rendelkezések érvényességéről, valamint a bruttó elszámolás jövőjéről.

EM: ismét összeültek a szaktárca és a napelemes szervezetek képviselői

Ismét összeültek az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a napelemes szervezetek képviselői – olvasható az EM közösségi oldalának hétfői bejegyzésében.

Legalizálhatják az erkélynapelemek telepítését Magyarországon is?

Az II. kerület önkormányzata az erkélyi napelemek telepítésének engedélyezésével támogatja a megújuló energiaforrások használatát.