napelem támogatás

Napelemek: április végén lényeges változás jön

Magyarországon egyre gyorsabban fejlődik a napelemes piac, részben az állami támogatásoknak köszönhetően. Az egyre több rendszer ugyanakkor jelentősen megterheli az elavult elektromos hálózatot, emiatt érezték szükségesnek a telepíthető inverterek szabályzását.

Mi változik nyártól a napelemes elszámolási rendszerben?

Napjainkban a napelemes piacot és a fotovoltaikus rendszert vásárolni kívánók táborát leginkább az a kérdés foglalkoztatja, hogy mit is jelent pontosan a bruttó elszámolás, milyen hatást gyakorol ez a forgalmazókra, a villamosenergia-kereskedőkre és természetesen a fogyasztókra. 

Jó hír érkezett annak, aki napelemmel fűtene

100 milliárd forintos pályázat érkezik a nyáron napelemes rendszerekre.

Több tízezer család juthat olcsó napelemhez

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hivatalosan márciusban jelentette be, hogy nyáron egy olyan programot indítanak el, amelyben 87 ezer, az energiaszegénység kockázatának kitett háztartás juthat várhatóan vissza nem térítendő támogatáshoz.

Ön is ezzel a módszerrel spórolna a villanyszámlán?

A megkérdezettek kétharmada szeretne otthonába napelemes rendszert telepíteni, mert környezettudatos és megtérülő beruházásnak tartja – derült ki az E.ON 1500 fős online, nem reprezentatív felméréséből.

Tízezrek juthatnak uniós támogatású napelemekhez

Várhatóan 87 000 család kaphat vissza nem térítendő uniós támogatást 2021. nyarától a korábban bejelentett pályázat keretében napelemes rendszer kialakítására.

Ezekre a dátumokra érdemes odafigyelnie, ha napelemes rendszer szeretne

Azok, akik még nem rendelkeznek napelemes rendszerrel, de a közeljövőben szeretnének, azoknak fontos tisztába lenni pár fontos dátummal. Ezek az időpontok meghatározóak lehetnek a kedvezményekre, a telepített rendszerre, vagy az elszámolásra vonatkozóan. Nézzük mikre is érdemes odafigyelni!

Napelem pályázatok: Megvan mi változik jövőre!

2021-ben is érkezik napelemes rendszer telepítését segítő pályázat. Mutatjuk mire számíthatunk.

Állami hitel érkezik februártól napelem telepítésre

Február 1-jétől otthonfelújítási kölcsönt tesz elérhetővé azoknak a családoknak a kormány, akiknek nincs elég önerejük hogy az otthonfelújítási támogatással élni tudjanak.

Szociális lakások kapnak napelemes rendszereket

Minneapolis külvárosában egy szociális lakásokat biztosító szervezet programot indított, amelynek keretében műszaki segítséget nyújtanak azoknak a lakóépületeket bérbe adó tulajdonosoknak, akik épületeikre napelem panelek telepítését tervezik.