napelemes rendszer

Van 10 év alatt megtérülő napelemes rendszer?

A jelenlegi szabályozás szerint, aki 2024. január 1. után létesít háztartási méretű napelemes rendszert, már csak bruttó elszámolás alapján használhatja azt.

Ha 6 milliós támogatást venne fel napelemekre, mutatjuk hova költözzön

Az EU-ban néhány ország jelentős támogatást nyújt a napelem rendszerek telepítéséhez, a legmagasabb támogatás Luxemburgban és Görögországban elérhető, míg Szlovákia és Lengyelország a legkevesebb támogatást biztosítja.

Mi indokolja a változtatást a napelemes rendszerek elszámolásánál?

Az Oeconomus szerint az erős napelemes növekedés és az EU előírásai miatt szigorítani kell a hazai szabályozást.

Fontos kérdésekre kaptak választ azok, akik napelemet telepítenének

Az MNNSZ és az Energiaügyi Minisztérium közötti tárgyalásokon megerősítést kaptak a szakmai szervezetek az éves szaldó elszámolás és a vállalkozásokra vonatkozó rendelkezések érvényességéről, valamint a bruttó elszámolás jövőjéről.

Bejelentette a kormány mikortól indulhatnak újra a napelemes csatlakozások

Az ország 7-8%-án továbbra sem lesz lehetőség napelemes rendszerek rácsatlakozására, de a többi területen január elsejével helyreáll a lehetőség.

Milliókkal érhet többet az ingatlana, ha napelemmel van szerelve

Az eladó napelemes házak egyre népszerűbbek, és áruk is emelkedik, különösen a városokban.

Jó hírre ébredtek a napelemes rendszert telepítők

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány a napelemek szabályait módosítja

Szükséges a napelemeket tiszítanunk?

Indiai kutatók kimutatták, hogy a madárürülék jelentősen, akár 80 százalékkal is csökkentheti a fotovoltaikus modulok hatékonyságát, és a szennyeződés típusa nagyobb hatással van a teljesítményre, mint a modulok dőlésszöge; az eredmények segíthetnek a napelemek hatékonyabb telepítésében és karbantartásában.

Mutatjuk hogyan válhatnak olcsóbbá a napelemek

A fotovoltaikus modulok ára Kínában az ötödik hónapban is jelentősen, most 6 százalékkal csökkent, mivel a gyártók és nagykereskedők felhalmozott készleteik értékesítése érdekében árengedményeket kínálnak, miközben az európai piacra is nyomást gyakorol a túlkínálat és a hetente leértékelődő meglévő készletek.

A kormány visszalép napelemes ügyben? Közel a megállapodás!

Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára találkozott a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség és a MANAP Iparági Egyesület képviselőivel, és egyetértettek abban, hogy a napelemeket üzemeltető családok védelme érdekében az éves elszámolás fenntartása lenne a legjobb; a minisztérium további lépéseket is tervez a szabályozás módosítása érdekében.