napenergia

Hatékonyabban működő napelemes rendszerek érkezhetnek

A projekt 2020-ban kezdődött, a tetőre telepített napelemes rendszer egyelőre jól működik.

Összecsukható napelemes rendszert fejlesztettek ki

A DualSun által kifejlesztett összecsukható plug-and-play napelemes rendszerek 420 W és 1,68 kW közötti teljesítményt kínálnak lakossági és kültéri használatra.

500 ezerért napelemes rendszer? Piacra dobták a szettet!

Az amerikai Zendure startup AIO 2400 csomagja egy teljes erkélynapelemes rendszer, amely két 800 wattos napelemet és egy 2,4 kilowattórás tárolórendszert is magában foglal.

Energiaügyi Minisztérium: tizedével nőtt a napelemes beépített teljesítmény az idei első fél évben

Az átviteli rendszerirányító MAVIR friss adatsora szerint 2024 júliusáig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes teljesítményből a legnagyobb arányban az ipari létesítmények részesülnek 3678 megawattal. Az 50 kilowatt (kW) feletti rendszerek idén júniusban érték el eddigi negyedórás termelési csúcsukat, amely csak kevéssel maradt el a 3200 megawatt-tól – hívta fel a figyelmet pénteki elemzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Erre az eredményre nem számítottak, 30 éves napelemes rendszert vizsgáltak!

Az új tesztek kimutatták, hogy Franciaország első fotovoltaikus rendszerének napelemmoduljai 31 év után is az eredeti teljesítményük 79,5 százalékát biztosítják.

Több mint húsz intézményhez telepített napelemrendszert a szegedi önkormányzat

Huszonegy intézményhez telepített napelemrendszert a szegedi önkormányzat, a beruházással jelentősen csökkenthető a vásárolt villamos energia mennyisége – jelentette ki Kovács Tamás (Párbeszéd) gazdasági alpolgármester hétfőn.

Duplán termelnek a függőleges napelemek

A FutureVoltaics új tetőtéri fotovoltaikus rendszerei, amelyek HJT bifaciális napelemeket és speciális reflektorokat tartalmaznak, egyszerű telepítést és akár 80%-kal nagyobb energiatermelést biztosítanak.

Jó hírt jelentettbe a kormány a napelemeseknek

Hamarosan, emelt kerettel új napelemes támogatás indul.

Tízezrek kaphatnak napelemes támogatást, részletek!

A Napenergia Plusz Program hamarosan ismét elérhetővé válik.

Az energiatárolás forradalmát hozhatja el a magyar fejlesztés

A hatékony energiatároló technológia egy fázisváltó anyagon alapul.