naperőmű

Sorra dönti a rekordokat a napenergia

Új adatok bizonyítják: a napenergia megállíthatatlan Európában.

Két naperőmű létesült Kunmadarason

Két új naperőművet épített európai uniós támogatással a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kunmadaras déli részén az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft.

Magyar cég fejlesztésével válhatnak fenntarthatóbbá a napelemparkok

A magyar SolServices cég olyan ajánlást készített, amelyben részletesen leírja, hogyan lehet a naperőművek összeegyeztethetőbbek a természettel.

Hatalmas áttörést hozhat az automatizált napelemek telepítése

A Terafab jelentősen megkönnyíti az ipari méretű napelemes beruházásokat.

Kiegyenlíti a feszültségingadozásokat az E.ON innovációja

Új feszültségszabályozókat helyeztek fel az E.ON hálózatára a Dunántúlon és Pest vármegyében, a 17 innovatív hálózati okoseszközt további kettő követi még tavasszal – tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t.

Hogyan javítható egy naperőmű teljesítménye és gazdaságossága?

Amerikai kutatók szerint a napelemes panelek sorainak távolságnövelésével javítható a rendszerek teljesítménye és gazdaságossága, például a légáramlás által elősegített modulhűtés révén

Hová telepíthet napelemet, aki nem rendelkezik tetővel?

2008-ban építették ki az első vízfelületre telepített napelemes rendszert és a technológia azóta fejlődik.

Megkezdte a kereskedelmi üzemet a MET Hungary Solar Park három naperőműve

A MET Csoport 100 százalékos tulajdonában álló MET Hungary Solar Park (HSP) leányvállalatai november 30. és december 19. között három naperőművet helyeztek üzembe – közölte a társaság a BÉT honlapján csütörtökön.

Szociális naperőműveket létesít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Több mint negyven hátrányos helyzetű településen épít szociális naperőművet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány. A létesítmények által termelt áram értékesítéséből az ország legszegényebb településein élő családok jutnak támogatáshoz.

Napelemparkot épít Szegeden az MVM Zöld Generáció Kft.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. 24 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus erőművet épít Szegeden – jelentették be a projekt indítása alkalmából tartott ünnepségen szerdán a Csongrád-Csanád megyei városban.