növényzet

Paterson 3

Ez a lakossági fejlesztés Szingapúrban a klasszikus elemeket vegyíti és zseniálisan néz ki. A fa, acél és üveg keverék kiegészítve növényzettel egy olyan érzést ad, mintha egy kis város lenne a dzsungelben.

Ezek a lámpák segítenek a növény nevelésében, akár még egy teljesen sötét szobában is

A Mygdal Plantlamp lehetővé teszi, hogy bárhol, bármilyen növényt termessz, függetlenül attól, hogy mennyi természetes fény jut be a szobába. Akár egy régi irodai szekrénybe, pincébe is berakhatod, ugyanis a lámpa helyettesíti a fényt. Olyan világítást generál, amely minden növény számára hasznos, így nem kell félni attól, hogy nem jutnak elég fényhez.

Sportközpont buja növényzetbe burkolva

Mennyivel szórakoztatóbb egy olyan edzőterembe menni a kalóriákat égetni, ahol az egész komplexum növényekbe van burkolva. Az amszterdami sportközpont tervezésénél a tervező csapat célja az volt, hogy a teljes komplexum beleolvadjon a zöld környezetbe, ezért úgy döntöttek, hogy az egész épületet buja növényzettel vonják be.

Zöld óriásplakátok

A legújabb kutatási eredmények szerint a fák, cserjék és egyéb növények nyolcszor hatékonyabban képesek tisztítani a városi levegőt, mint korábban hittük.

Sétány és sínpálya egyben

Úgy tűnhet, hogy a képen látható zöld sétány látványa egy romantikus filmből vagy egy festményről tárul elénk, pedig nagyon is valóságos: Ukrajna egyik erdeje rejti, és szerelmespárok, valamint egy rendszerint közlekedő tehervonat is használja.

Harmóniában a környezettel: sajátosan környezetbarát ingatlan Ibizán

Amikor új házat építünk, az egyik legfontosabb feladat a telek előkészítése, ami sokszor magába foglalja a fák, bokrok és egyéb növények kivágását. Bár ismerjük a szabályt, hogy minden kivágott fa után kettőt kell ültetni, talán az a legjobb, ha az egészséges fákat inkább a helyükön hagyjuk, és nem áldozzuk fel a leendő építmény kedvéért. Az ibizai Never Never Land ház jó például szolgálhat mindenkinek.

A trópusi növényzet több szén-dioxidot tárol, mint korábban gondolták

Egy új elemzés szerint a világ trópusi területein élő növényzet nagyjából 229 milliárd tonna szén-dioxidot tárol, 21%-kal többet, mint azt korábbi tanulmányok alapján gondolták. A Wood Hole Research Center (WHRC) tudósai Afrika-, Ázsia- és Dél-Afrika-szerte végeztek terepmegfigyeléseket erdőkben, illetve a szavannákon, sőt még távérzékelési műholdak adatait is felhasználták, így első ízben volt lehetőség egy átfogó, szénsűrűséget ábrázoló térkép elkészítésére.

Az európai hegyi növényzeten már tapasztalhatók a klímaváltozás jelei

A 2000-től 2009-ig tartó évtized a legmelegebb volt, legalábbis azóta, amióta vannak adatok a globális időjárásról, és miközben helyi tanulmányok már kimutatták, hogy a hegyi növényzet reagál a hőmérséklet növekedésére, egy egész kontinens növényzetét még nem vizsgálták ebből a szempontból – eddig.