ökolábnyom

A Facebook első ízben közölte az ökolábnyomát

Fennállása óta először tette közzé a Facebook, hogy a több mint 900 millió felhasználó kiszolgálása mekkora terhelést jelent a környezetnek. A kimutatásból az is kiderült, hogy egy aktív tag milyen mértékben szennyezi a légkört. A Greenpeace örömmel fogadta a lépést.

Zöld Irodával Európába

A KÖVET Egyesület hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt vállalatok, intézmények és nonprofit szervezetek irodái számára. Újdonság, hogy a résztvevők Irodai Ökolábnyom-kalkulátorral számszerűsíthetik környezeti hatásaikat.

Fél millió sörösüvegből palotamonstrum

Napok óta lelkendezik a nemzetközi sajtó, hogy a világ talán legnagyobb ökológiai lábnyomával rendelkező városában, Las Vegasban sikerült megépíteni a világ ez idő szerint legnagyobb ökoépítményét.

Ökofesztivált rendeznek Veszprémben

Először rendeznek Ökofesztivált Veszprémben, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület és az önkormányzat a rendezvénnyel a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet.

Környezetbarát kaszinó? Lehetséges!

Bár a kaszinó szó hallatán a legtöbb környezetbarátnak valószínűleg nem a fenntartható fejlődés és az ökológiai lábnyom csökkentése jut eszébe, egy Des Plainesben (Illinois, USA) nyílt szabadidős létesítmény mégis megfelel ezeknek a kritériumoknak.

Az űrből nézve is csak egy Földünk van?

Radikális lépésekre van szükség világszerte – figyelmeztet a WWF által kétévente kiadott tanulmány, amelyet idén egy űrállomásról mutattak be! A növekvő fogyasztás, az erőforrások egyre intenzívebb használata és a sokasodó népesség egyre elviselhetetlenebb terhelést jelent Földünknek, világít rá a 2012-es Élő Bolygó Jelentés.

VÁLTS SZEMLÉLETET! – Zöld energia és környezettudatosság

Április elsején Da Vinci Learning Vasárnap a Csodák Palotájában. Az energia általános értelemben a változtatásra való képességet jelenti. És azt tudod, hogy a zöld energia mit jelent? Mekkora az ökolábnyomod, mennyire vagy környezettudatos? Miért kell elzárni csapot, ha csepeg? Miért fontos szelektíven gyűjteni a hulladékot? Mindenre választ kaphattok április elsején a Csodák Palotájában. És ez nem vicc!

Már öt szobával várja vendégeit a svédországi Treehotel – galéria

A Treehotel 2010 júliusában nyitott meg, és a különleges hotel már öt föld felett „lebegő” szobával várja vendégeit. De ezzel a tulajdonosok, Britta és Kent Lindvall még közel sem végeztek, ugyanis összesen 24 öko-apartmant szeretnének a Harads városa melletti buja erdőbe.

Gyorsan növekvő környezettudatosság

A környezetvédelmi tevékenységek iránti érdeklődés fokozódásával párhuzamosan, a vásárlók egyre inkább arra törekszenek, hogy a környezetvédelmi ügyekről is jól informáltak legyenek.

Hogyan hatnak étkezési szokásaink a globális felmelegedésre?

Ezekkel az íncsiklandozó, környezetbarát ételekkel felvehetjük a küzdelmet a felesleges károsanyag-kibocsátás ellen.