ökolábnyom

„Az egy tonna is számít” – interjú Dr. Horváth Leventével

Dr. Horváth Leventével, a CO2NTRA ügyvezetőjével beszélgettünk kvótakereskedelemről, személyes felelősségről és budai nagyasszonyokról.

10 zöld tipp továbbtanulóknak

A felsőoktatással életünknek egy teljesen új szakasza kezdődik. Az önállósodás és a bulik mellett a felsorolt tanácsokkal könnyedén lehetünk környezetbarátok a főiskolai és egyetemi éveink alatt.

2011-ben a Túllövés napja: szeptember 27.

Az ökológiai lábnyom módszertanának megalkotója a Global Footprint Network (GFN), számításai alapján, elfogyasztva az erre az évre jutó hozamot, szeptember 27-étől kezdve az emberiség már a Föld természeti tartalékait éli fel.

A Facebook első ízben közölte az ökolábnyomát

Fennállása óta először tette közzé a Facebook, hogy a több mint 900 millió felhasználó kiszolgálása mekkora terhelést jelent a környezetnek. A kimutatásból az is kiderült, hogy egy aktív tag milyen mértékben szennyezi a légkört. A Greenpeace örömmel fogadta a lépést.

A környezetbarát költözés nyolc pontja

Amanda Wills, az Earth911.com szerkesztője, két hónapig tervezte, miként költözhetne Phoenixből New Yorkba a leghatékonyabb módon. A közel 4000 km-es távolság nem jelentett leküzdhetetlen akadályt

A Messzelátó Egyesület bevezeti Magyarországon az 50 km-es diétát

A Messzelátó Egyesület most egy kísérletre invitál minden érdeklődőt. Együtt, közösségben szeretnék kipróbálni, lehetséges-e csupán helyi termékeket fogyasztva táplálkozni.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési stratégia társadalmi vitája hamarosan kezdődik

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési (keret)stratégia társadalmi vitája októberben kezdődik és másfél hónapig tart, majd a kiérlelt szöveg decemberben kerül vissza a bizottsághoz – mondta Náray-Szabó Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társelnöke a tanács csütörtöki ülésén a parlamentben.

A Renault lekörözheti az Audit

Jövőre a francia autógyár lekörözheti német versenytársát, tervei szerint a napelemek felhasználása terén.

A Zöld Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata

Nonszensz, hogy a mi kormányunk ennyire érzéketlen legyen a világ egyik legfontosabb trendjére – közölte a Greenpeace.

Átadták a Hello holnap! esszépályázat díjait

Így múlik el a világ dicsősége? Borúlátó fiatalok, pesszimista a jövő nemzedéke – derül ki a pályaművekből.