okos

Kapucsengő forradalom

Nem kérdés, a jövő jelszava az összekötöttség. Okos telefonok, okos autók, okos hűtők, sőt már teljes kapcsolatban álló okos otthonokról is beszélhetünk. Egy dolog azonban eddig nem volt “okos” ez pedig az ajtó mellett helyet kapó csengő. A Ding! ezen változtat.

Napelemes okososzlopokat helyeztek ki Isztambulban

Sokan mondják, hogy a technika antiszociállissá tett minket, s teszi ezt töretlenül. De elég megnézni egy régi képet egy vonatállomáson várakozó tömegről és máris láthatjuk, hogy pont ugyan úgy olvasták 100 éve az emberek az újságot, mint ahogy manapság nézi mindenki a telefonját. Azonban volt egy vitathatatlanul hatalmas előnye az újságnak a telefonnal szemben, nem tudott lemerülni. És valljuk be, akárhányszor lemerül a telefonunk utazás közben, rögtön sokkal hosszabbnak tűnik az út. Erre megoldást kínálhatnak a hordozható akkumulátorok, de a törökök egy lépéssel továbbgondolták a koncepciót.

Már a lámpák is okosak

Rohanó világunkban egyre több az “okos” jelzővel (vagy ennek szinonimájával) ellátott árucikk. Okostelefon, okosóra, intelligens mosópor, az ember nem is tudja ilyen gyorsan kapkodni a fejét a technikai újításokra. És, hogy megint legyen mire felkapni a fejünket, itt van Luke Roberts, Fluxo névre keresztelt okoslámpája.

Pot Moots: okos kaspók

A futurisztikus megjelenésű Pot Moots tökéletes kiegészítője a modern otthonnak és teljesen új dimenziókat nyit a szobanövények gondozásában.

Okos energia – egyelőre Észak-Amerika vezet

A Pike Research új jelentése szerint 2012 és 2015 között Észak-Amerikában több mint 400,000 megawattal bővül a megújuló energia kapacitás, amellyel világelső a régiók között.