okostelefon

Project Ara

Néhány évvel ezelőtt a Google moduláris alkatrészeket fejlesztett ki egy olyan telefonhoz, amelynek elemei könnyen kicserélhetőek. A kreatív ötlet mögött a zöld gondolkodásmód is megtalálható, ugyanis a Google azért szeretne (részben) egy ilyen telefont a piacra dobni, hogy az éves telefonvásárlási mutatót csökkentsék, amelynek köszönhetően kevesebb hulladék lenne a világon.

Mi lenne, ha a virágod segítségével töltenéd fel a telefonod?

Egy Barcelonában alapult startup, a Bioo Team szeretne egy egészen különleges módszert mutatni az embereknek. Céljuk, hogy egy közönséges ember kihasználhassa a fotoszintézis erejét. A Bioo a világ első olyan növénytartója, amely képest feltölteni az elektromos eszközeinket. A cég Indiegogo kampánya már most háromszor annyi pénzt kapott, mint az alapvető cél volt, pedig még egy hónap hátra van.

Telefonfülkéből Wi-Fi hotspot

New York-ban a rossz időjárás és a folyamatos dugó ellenére jó dolgok is történnek. Ilyen a legújabb fejlesztésük, amelynek köszönhetően 7500 régi telefonfülkéből alakítottak át ingyenes, gyors Wi-Fi hotspot-okat.

Okostelefon detektor

Egy ideje lebeg már az az ötlet, hogy az okostelefonok környezeti szenzorok (is) legyenek. Ez az indok amiért a kutatók azon dolgoznak, hogy létrehozzanak egy technikát, amely elég kicsi és érzékeny ahhoz, hogy beleférjen egy okostelefonba és mérni lehessen vele a levegő minőségét, a külső hőmérsékletet és egyéb dolgokat.

Napelemes telefontöltő-állomás

Az AT&T vállalat a napokban mutatta be ingyenes napelemes mobiltelefontöltő állomás kísérletét, mely lehetővé teszi New York lakói számára, hogy út közben feltöltsék telefonjukat, ha szükséges.

Távirányítós nullenergiás ház

Az öko-barát gondolkodású tervezőknek egy teljesen új generációja alakult Romániában, akik bemutatták első nullenergiás koncepcióra épülő házukat, melyet okostelefonnal már a távolból is lehet irányítani.

A leghasznosabb mobilalkalmazások

Jó hír az okostelefon tulajdonosoknak, hogy egyre-másra szaporodnak az olyan letölthető alkalmazások, amelyek a természetvédelemmel kapcsolatosak. Nehéz azonban eligazodni közöttük, és rájönni, hogy melyik valóban hasznos.

Hogyan spórolhatnánk több energiát?

Az energiapazarlás hatékony mérsékléséhez az okostelefonok nyújthatnának segítséget egy kanadai kutatócsoport az International Journal of Sustainable Energy-ben megjelent tanulmánya szerint.

Telefonnal támogatják az autót

Okos telefonokra szánt applikációkkal szeretné egyengetni elektromos autóinak elterjedését az amerikai General Motors autógyár.

QR-kód a hazai hiúzokért

Okostelefonnal már egy gombnyomással segíthetünk a hiúzoknak! A WWF Magyarország és a Mastercard összefogásával mostantól a vállalat mobil alkalmazását jótékony célra is használhatjuk! Az okostelefonok segítségével egyszerűen támogathatjuk a természetvédelmi szervezet hiúz fajvédelmi programját!