ökoturizmus

Szemkápráztató jordániai szálloda

Wadi Rum hatalmas, tűzvörös sivatagi sziklái megihlették az Oppenheim Architecture építészeit, akik a természetes formákat követve a sziklarepedések, barlangok beépítésével luxuskategóriás ökohotelt és lakásokat álmodtak.

Zöld hotel haladóknak

A környezettudatos utazás, kikapcsolódás egyre népszerűbb, és mára már számos lehetőség közül válogathatnak a leendő, kezdő, illetve haladó ökoturisták. A Svédországban található Koloarbyn „hotel” szinte az extrém-ökoturizmus ikonjává vált: a szálló tizenkét fűvel és mohával borított, vezetékes áram és víz nélküli fakunyhót kínál vendégeinek kvártélyként az igazi ökoélmény ígéretével.

Sokak végzete: Barcelona – ahol nemcsak a környezetvédők szíve csábul el

Aki már járt itt, tudja; szenvedélyes szerelemre lehet találni egy város személyében. Mégpedig olyan szerelemre, ami egy egész életen át tart, hiszen eme város hű marad örökre. Nem is lehet máshogy beszélni/írni a Katalán fővárosról, mintsem szenvedéllyel. De vajon az öko-turista számára is szerelem lesz-e első látásra?!

Egy hotel a természet lágy ölén

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de nekem Chile eddig is vonzó úti célnak tűnt, ám látva a Magic Mountain Hotelt, egyenesen a sóvárgás fogott el. A hotel Huilo Huilo magán tájvédelmi területen szívében fekszik, de az épület önmagában is felér egy kis szelet természettel.