olaj

Orosz kormányfőhelyettes: folytatódik az olajszállítás Magyarországra és Szlovákiába

Oroszország jelenleg is szállít olajat Magyarországra és Szlovákiába – jelentette ki újságíróknak Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes kedden Moszkvában.

EM: az energiaügyi tárca fokozott figyelemmel kíséri a kőolajszállítások helyzetét

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország energiaellátása biztonságban legyen, és a hazai üzemanyag-ellátás stabil maradjon.

Esik az olaj ára

Folytatódik az olaj áresése a nemzetközi piacokon, a Brent olajfajta hordónkénti ára több mint másfél százalék mínuszban állt kedden kora délután a hétfői 3 százalékot meghaladó csökkenés után.

Ismét olajat talált a Mol Vecsésen

Ismét olajat talált a Mol a közép-magyarországi Vecsésen – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Csökken az olajár egy szaúdi bejelentésre

Csökkent a kőolaj ára a nemzetközi piacokon Szaúd-Arábiának arra a bejelentésére, hogy februárban olcsóbban adja a nyersolajat valamennyi régió számára.

Megemelte idei és jövő évi olajkereslet-növekedési előrejelzését az IEA

A Nemzetközi Energiaügynökség, a párizsi székhelyű IEA kedden publikált novemberi jelentésében megemelte az idei és a jövő évi globális olajkereslet-növekedési előrejelzését.

Használtsütőolaj-begyűjtési program indult Kaposváron

A használt sütőolaj háznál történő begyűjtését vezették be Kaposváron szerdán.

Az olajóriások még mindig trükköznek, de egyre több klímaperben vonják őket felelősségre

A világ 25 legnagyobb olaj- és gázipari vállalata közül 24-nek nem hitelesek a klímavédelmi céljai, mutatott rá a Carbon Tracker nemrég megjelent jelentése.

Engedélyezték a kitermelés elkezdését a legnagyobb brit tengeri olajmezőn

Engedélyezte szerdán a brit szakhatóság a legnagyobb, művelés alatt még nem álló brit tengeri nyersolaj-lelőhely kiaknázását.

Az olajkitermelés csökkentéséről tárgyalt az orosz elnök és a szaúdi trónörökös

Az olajkitermelés csökkentéséről tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin elnök és Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg – közölte szerdán honlapján a Kreml.