Olaszország

A Szabadság Szoba

A Szabadság Szoba egy apró, 4×2.7 méteres terület, amely magában foglal egy hálószobát, konyhát, gardróbot, fürdőszobát, háztartási helyiséget, nappalit, dolgozószobát és még egy edzőtermet is.

Az olaszok 2025-ig minden szénerőművet bezárnak

Európa megzöldül, országról országra. Olaszország a legutóbbi, amelyik elkötelezte magát a fenntartható megoldások mellett. Az ország ipari minisztere két érdekes bejelentést is tett kedden. Egyrészt 2025-re minden szénerőművet be akarnak zárni, továbbá 2030-ra az országos energia-fogyasztás 27%-át megújuló forrásokból szeretnék fedezni.

Egy szálloda, amit megmászhatunk, akár egy hegyet

A NOA (Network of Architecture) csapatnak már voltak merész húzásai, például a dél-tiroli szálloda a “lyukas” medencéjével, aminek az alja üveg és az úszók alatt a mélység tátong. Ettől a szállodától nem messze befejezték egy másik projektjüket, egy olyan hotelt, ami úgy néz ki, mint egy hegycsúcs.

Elképesztően látványos, díjnyertes szálloda nyílt az olasz alpokban – Galéria

Néha jó elfordulni a világtól és kicsit a nyugalomba, a csöndbe, a természetbe vonulni. Tényleg számtalan lehetőségünk van, ha kirándulni szeretnénk, azonban az olaszországi, dél-tiroli alpok egy kicsit feljebb került a képzeletbeli listánkon.

Energiatakarékos épülettel “küld üzenetet” a Lamborghini

Habár a hibrid Gallardo megjelenésére még pár évet várni kell, így az olasz cég modellpalettája továbbra sem mondható túl környezetbarátnak, a Lamborghini nem tétlenkedik: a minap átadták Olaszország első A osztályú ipari épületét, melyben a cég prototípusai és előszériás modelljei fognak készülni.

Formula E Rómában: történelmi környezetben a jövő versenygépe

A Formula E nagy örömmel jelentette be tavaly év végén, hogy Róma az első európai város, mely csatlakozott a 2014-es versenynaptárhoz. Lucas di Grassi ment is egy tiszteletkört az ünnepélyes eseményen.

Ipari terület regenerálása Milánóban

Olasz építészek regeneráltak egy ipari területet Milánó északnyugati részén. A 78.000 m2-es projekt energia-hatékony épületeivel, multifunkcionális tereivel azt mutatja, hogyan lehet megőrizni a táj és történelem értékeit, miközben utat keresnek a jövő felé.

Kártérítés a piszkos tengerért

A szennyezett víz miatt volt tilos a fürdés a Ligur-tengerben egy ideig, az itt nyaralók pedig kártérítést követelnek, amely az első, turisták által benyújtott csoportos kereset Olaszországban.

Kerékpározó olasz önkormányzatok

Kétkerékre próbál átállni Bologna városa és példamutatást az önkormányzat dolgozóitól várnak. A polgármestertől a hivatalnokig egyre többen közlekedjenek kerékpárral és ehhez anyagi segítséget is ad a város.

Környezetbarát hegymászómenedék

Az olasz LEAPfactory október végén állította fel a New Refuge Gervasutti-t, egy előre gyártott, környezetbarát hegymászómenedéket az olaszországi Courmayeur-nél a Freboudze-gleccser környékén. Mostanra már teljesen készen áll arra, hogy fogadja a szorult helyzetben lévő túrázókat és hegymászókat.