Oroszország

A moszkvai Városi Farm gyerekeknek

A városi élet eltávolíthat minket a természettől és elfeledtetheti velünk, honnan is jön az étel. Egy moszkvai kezdeményezés szerint ennek azonban nem kell így maradnia.

A posztszovjet államok ellenállnak Kiotónak

A Kiotói Jegyzőkönyv hatálya kiterjesztésének továbbra is ellenáll Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna és Kazahsztán. A négy állam a múlt héten tárgyalt a kérdésről Minszkben, s mindannyian megerősítették, hogy fel fognak lépni a dohai klímakonferencián elfogadott, általuk ellentmondásosnak tartott záradék ellen, mely meghosszabbította a Kiotói Egyezmény hatályát, egyben kibocsátásuk csökkentését írta elő.

Az orosz kormány felfedezi a megújulót

Oroszországban a megújuló energia felhasználásának javítására vonatkozó törvénytervezetet dolgoztak ki, jóllehet a közelmúltban nemzetközi kutatások az oroszok környezeti kérdések iránti közömbösségét mutatták ki.

Az oroszok valóban fütyülnek a környezeti gondokra?

A környezettudatosság szempontja alapján Oroszországnak meglehetősen rossz lehet az imázsa.

Egy 83.7 millió dolláros orosz napenergia fejlesztés

Oroszországban sem bízzák a véletlenre a dolgokat, miután az új projekt részeként több mint 83 millió dollár kerül felhasználásra.

Elektromos motorral „riogatja” Moszkvát

Mint tudjuk, Oroszországban nincs lehetetlen… 100 kilométer/óra és élvezet Moszkva utcáin.

Fenntartható orosz stadionok

A 2018-as FIFA világbajnokságra készülve új, fenntartható megoldásokat is alkalmazó stadion épül az oroszországi Rosztovban.

Figyelem! Mozog az elektromos Lada!

A Moszkvai Autószalonon bemutatott El Lada valóban képes önerőből a helyváltoztatásra: az AVTOVAZ egy kisfilmben mutatja be az elektromos Kalina képességeit. Az elektromos autók városba valók? A Lada máshogy gondolja.

Hamarosan debütál a Yo-mobile hibrid autó

A Yo-mobile hibrid autóról már készült videó, de a hivatalos leleplezésre csak most fog sor kerülni.

Hol van már a 2107?! Elektromos Lada Oroszországból

Bár többször halálhírét keltették az orosz AutoVaz konszernnek, a cég nagyon is virul. A Moszkvai Nemzetközi Motor Show-n még egy elektromos személyautót is bemutatottak, mely a latinos El Lada nevet kapta.