Oroszország

Az elmúlt 130 év legmelegebb szeptemberét jegyezték fel Oroszországban

Az orosz meteorológiai mérések 130 évének legmelegebb szeptembere volt az idei – jelentette ki Marina Makarova, az orosz hirdometeorológiai központ vezető szakértője hétfőn a RIA Novosztyi hírügynökségnek.

Több mint 300 új halfajt azonosítottak Oroszország édesvizeiben

Több mint 300 új halfajt azonosítottak Oroszország és a szomszédos régiók édesvizeiben egy, a halak és tengeri állatok sokszínűségét vizsgáló átfogó kutatás során.

Moszkvában 85 év után kivonták a forgalomból a trolibuszokat

Moszkvában 85 év után kivonták a trolibuszokat a forgalomból, a járműveket az utolsó hat útvonalon is leállították kedden.

Közös űrállomása lesz Oroszországnak és az USA-nak

Egyre biztosabbnak látszik, hogy az emberek érdeklődése hosszú évtizedek után megint kezd aktívan az űr felé fordulni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a hidegháborús űrverseny két résztvevőjének, Oroszországnak és az Egyesült Államoknak a legújabb szerződése.

Londontól Tokióig vonattal!

Keresve se találnánk olyan embert, aki ne szeretne utazni. Bár a vonattal történő utazás sokak számára kényelmetlen, vitathatatlan, hogy a hosszú utak megtételére ez az egyik leghangulatosabb mód. Akik síneken szeretik bejárni a világot, azoknak remek hírrel szolgálhatunk, ugyanis nagyon úgy fest, hogy az orosz és japán kormány komoly tárgyalásokat folytat arról, hogy egy híddal összekössék a két ország vasúti hálózatát.

A moszkvai Városi Farm gyerekeknek

A városi élet eltávolíthat minket a természettől és elfeledtetheti velünk, honnan is jön az étel. Egy moszkvai kezdeményezés szerint ennek azonban nem kell így maradnia.

Egy 83.7 millió dolláros orosz napenergia fejlesztés

Oroszországban sem bízzák a véletlenre a dolgokat, miután az új projekt részeként több mint 83 millió dollár kerül felhasználásra.

Hamarosan debütál a Yo-mobile hibrid autó

A Yo-mobile hibrid autóról már készült videó, de a hivatalos leleplezésre csak most fog sor kerülni.

Elektromos motorral „riogatja” Moszkvát

Mint tudjuk, Oroszországban nincs lehetetlen… 100 kilométer/óra és élvezet Moszkva utcáin.

Az orosz kormány felfedezi a megújulót

Oroszországban a megújuló energia felhasználásának javítására vonatkozó törvénytervezetet dolgoztak ki, jóllehet a közelmúltban nemzetközi kutatások az oroszok környezeti kérdések iránti közömbösségét mutatták ki.