Otthonfelújítási program

Kiderült mire költik az otthonfelújítási támogatást az emberek

Több mint ezer család kapta meg az otthonfelújítási támogatást január óta – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában kedden.

Több tízezer család juthat olcsó napelemhez

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hivatalosan márciusban jelentette be, hogy nyáron egy olyan programot indítanak el, amelyben 87 ezer, az energiaszegénység kockázatának kitett háztartás juthat várhatóan vissza nem térítendő támogatáshoz.

Ön is ezzel a módszerrel spórolna a villanyszámlán?

A megkérdezettek kétharmada szeretne otthonába napelemes rendszert telepíteni, mert környezettudatos és megtérülő beruházásnak tartja – derült ki az E.ON 1500 fős online, nem reprezentatív felméréséből.

Otthonfelújítás: Min bukhatjuk az állami támogatást?

Az év elején, 2021. január 1-jén indult el az Otthonfelújítási program, ami számos bel- és kültéri felújítási munka mellett napelemes rendszer telepítését és bővítését is lehetővé teszi.

Az otthonfelújítási program nyomán megnőtt a kereslet az építőanyagokra

Az otthonfelújítási program hatására az első negyedévben megnőtt a kereslet a korszerűsítési munkáknál használt valamennyi termékcsoportban, de főként a szerkezetépítő, nyílászáró-, valamint a gyorsan beépíthető betontermékek és a műanyagalapú (EPS) hőszigetelő anyagok iránt – közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) az MTI-vel.

Mutatjuk mire fordíthatja a 3 millió forintos állami támogatást

2021.01.01-től indult állami, vissza nem térítendő támogatás lakásfelújításra elérhető egészen 2022. december 31-ig. Otthonfelújítási támogatás információk.

A napelemes rendszer felét állami támogatásból telepíthetjük

Januártól könnyebbé vált a háztartások számára napelemes rendszerek telepítése, a pályázatoknak köszönhetően legfeljebb 3 millió forint igényelhető vissza az anyag- és munkadíj után 50-50 százalékban.

Egy havi fizetésből napelemes rendszert telepíthetünk?

Két jelenleg is futó programnak is köszönhetően az elmúlt időszakban, minden eddiginél egyszerűbbé vált napelemes rendszert telepíten. i

Létezik a 8 év alatt megtérülő napelemes rendszer?

A napelemek telepítést most több pályázat is segíti, ezáltal a megtérülési idő is leszorítható.

Jó hír annak, aki kevés pénzből telepítene napelemet még az idén

Kamatmentes hitel áll rendelkezésre Pest megyében, valamint Otthonfelújítási támogatási program országosan, ha most telepítene napelemes rendszert.