Otthonfelújítási program

EM-NGM: lezárult az otthonfelújítási program felhívástervezetének társadalmi egyeztetése

Lezárult az otthonfelújítási program felhívástervezetének társadalmi egyeztetése – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

EM-NGM: indul az otthonfelújítási program felhívástervezetének társadalmi egyeztetése

Május 6-ig véleményezhető az otthonfelújítási program felhívástervezete. A júniusban induló pályázat újabb segítséget nyújt a családoknak, és hozzájárul a gazdasági növekedéshez is. A végleges felhívást a társadalmi és szakmai egyeztetések lezárását követően, június elején teszi majd közzé a kormány – tudatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közös közleményben az MTI-vel pénteken.

Fábián Gergely: tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések otthonfelújítási program kapcsán

Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja. A kormány célja világos: meg kell védeni és támogatni kell a családokat, a lakhatás és az energiaellátás biztonságát – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Orbán Viktor döntött, 3 millió forintra pályázhat ha otthonát újítaná fel

Az új otthonfelújítási programban nem lesz elvárás a gyermeknevelés.

Új otthonfelújítási korszerűsítési programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel

Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére: egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe, amelynek fele kamatmentes hitel, másik fele vissza nem térítendő támogatás – jelentette be az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Otthonfelújítás: mire ad ingyen pénzt a kormány?

A kormány úgy számol, hogy az új otthonfelújítási program 20 ezer családi ház felújítását támogatja majd.

ÉVOSZ: az idén megközelítőleg 15 ezer új lakás épülhet és 180 ezret újíthatnak fel

Nagyságrendileg 20 ezer új építésű lakóingatlan áll kivitelezés alatt, amiből a mostani szerződésekből kiindulva az idén megközelítőleg 15 ezer készülhet el, ezzel párhuzamosan 180 ezer lakást újíthatnak fel – közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) kedden az MTI-vel.

Ha a napelemstopnak vége, új rohan jöhet a cégeknél

A rezsiemelés és a napelemstop is komolyan hatott az otthonfelújítási programra.

Gáz-, vagy villanyfűtés – az örök dilemma

Nemrégiben komoly változások történtek a lakossági fogyasztók részére biztosított energiaárakban és sajnálatos módon a napelemes rendszerek működtetésére vonatkozó szabályozásban is, így nagy a bizonytalanság a leendő rendszerkorszerűsítéseknél, mit/mire is érdemes cserélni, vagy éppen, hogy hogyan is korszerűsítsük a legoptimálisabban fűtési rendszerünket. Vegyük végig a lehetőségeket: