parafa

Minden négyzetméter újrahasznosított

Régóta várt épület készült el a közelmúltban Dániában kizárólag újrahasznosított alapanyagokból, amely ennek ellenére is rendkívül modern hatású.

Pihenj közterületen, egy szobor belsejében!

Ez a filozófiája a Gabriela Gomes által alkotott Shelter ByGG projektnek, mely egy parafából készült mobil menedéket takar. A látványos lakóhely a fenntarthatóság jegyében született, és napenergia táplálja.

Újrahasznosítják a parafadugót az olaszok

Eredményesen zárult az olaszok és portugálok kezdeményezte parafakampány első éve. Idén karácsonykor és szilveszterkor csak Olaszországban több mint száz millió parafadugó repül ki az üvegekből.

Környezetbarát parafa sátor

A portugál Dideia által tervezett Tree House valójában nem is ház, hanem sátor. Úgy fest, a fenntartható és méreganyagmentes alapanyag, a parafa számos lehetőséget rejt magában, akár a szintetikus sátorponyva is helyettesíthető vele.

A parafa borítású ház gyökeret növeszt és egyesül az ágakkal

Egy százéves tölgy lombozatába épített házikó jó kis bunker a gyerekeknek, és nyugodt kis sziget a felnőtteknek. A Spanyolországban, Extremadurában lévő Rooted Treehouse-t az alicantei Urbanarbolismo tervezte, és egy nagy fa ágai között rejtőzik.