parlament

Merész terv a parlamentben

A hagyományőrző Anglia valószínűleg igen bátor lépésre szánja el magát: a brit parlament épületének látványos óratornyát, a Big Ben-t napelemekkel látnák el. Az elképzelés háttere, hogy a brit parlament is széndioxid-kibocsátás csökkentést, hatékonyabb energiafelhasználást vállalt.

Pártügy is lett a brit napenergia

Nagy-Britanniában a sajtó elég befolyásos része elmarasztaló hangvételű cikkeket közölt az utóbbi időben a napelemek felhasználásával kapcsolatban.

A Parlament meghátrált a 40 százaléktól

A megújuló energiaforrások részarányának az uniós energiafelhasználásban 2030-ra a 30 százalékot kell elérnie – erősítette meg nem kötelező erejű határozatában az Európai Parlament a brüsszeli bizottság célkitűzését.

Az EU parlamentje rábólintott a 20 százalékos vágásra

A képviselők nagy többségének igenlő szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament az energiahatékonysági irányelvet a 20 százalékos energiatakarékosság eléréséhez 2020-ig az EU-ban.

„Az uniós környezetvédelmi előírások a legszigorúbbak közé tartoznak a világon.” – Interjú dr. Bagó Zoltánnal

Hogyan fér bele egy elfoglalt, európai parlamenti képviselő mindennapjaiba a környezettudatosság?

Négy ponttal a vörösiszap áldozatokért

Hétfő délelőtt 10.30 órakor Dr. Bakondi György tű. altábornagy katasztrófavédelmi kormánybiztos sajtótájékoztatót tartott a Parlamentben. A sajtótájékoztatón elmondta, mi az a négy feladat, amire kormánybiztosi megbízatása szól.