Peru

Az Amazonas “aranyfolyóit” feltáró ritka felvételeket közölt a NASA

Az Amazonas “aranyfolyóit”, vagyis az illegális aranybányászat nyomait feltáró ritka felvételeket közölt a NASA.

Peru: 500,000 háztartásban lesz napenergia

A nemzeti napelemes háztartási-és villamosítási program keretében 2016-ra Peruban 95%-os lehet a megújuló energia részaránya.

Vízfakasztó óriásplakát?

Peru sivatagos részén jelent meg a szomjukat oltani kívánók részére szerkesztett megoldás, amit a francia sajtó világújdonságnak nevez.

Peru mostantól GMO-mentes

Hosszú küzdelem után Antonio Brack, az előző perui kormány környezetvédelmi minisztere és számos aktivista csoport közös erőfeszítésének eredményeként Ollanta Humala elnök 2011-ben aláírta a genetikailag módosított élelmiszerek importját, előállítását és felhasználását a következő 10 évben tiltó törvényt. A rendelkezés nemrég életbe lépett.

Peru hatékonyabban védi az Amazonast

Közel 600.000 hektáros területet nyilvánított védettnek Peru az északi Loretoban.

Mosógép a hátfájás ellen

A fejlődő országokban a lakosság villamosenergiához való hozzáférése gyakran korlátozott, illetve kevesen engedhetik meg maguknak, hogy drága háztartási gépeket vásároljanak, ezért az olyan mindennapos tevékenységek, mint például a mosás, rengeteg időt és erőfeszítést igényelnek.

Zöld foltok Limában

Az Invasión Verde, vagyis a ‘zöld invázió’, a Pasaje Encarnación sétálóutcán végigérő installáció, mely Lima belvárosában található. Távolról apró zöld pöttyöknek tűnnek, ám ha közelebbről megnézzük, jól látható, hogy kis füves területek törik meg a kövezet monotóniáját. Az installáció a 2010-es Zöld Hétre készült.