Pikes Peak

Az F1-es autóknál is gyorsabb lett a Volkswagen I.D. R Pikes Peak

A német gyártó Franciaországban leplezte le elektromos hajtású sportautóját, amellyel rajthoz állnak majd a Pikes Peak-i hegyi versenyen.

Pikes Peak: Videó és teljesítmény a Toyota elektromos „ördögéről”

Rod Millen minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a lehető legjobb helyezést érje el a Toyota elektromos „ördögével”, mely végül nem is vallott szégyent a 91. Pikes Peak eseményen.

Videón a Mitsubishi elektromos „hegyi kecskéje”

Természetesen a japán gyártó is nagy erőkkel készült az idei Pikes Peak eseményre, mely lassan presztízskérdést jelent a motorsportok különleges helyszínén.

Ezt mindenképpen látnod, hallanod kell: Hasít az elektromos „szörny”

Monster Tajima az elektromos szörnyetegével már aszfaltra is gurult az idei Pikes Peak hegyi időfutamon, mely újabb és újabb szenzációs felvételeket ígér.

Baleset és az első méterek a Pikes Peaken: TMG EV P002

A Toyota Motorsport GmbH továbbfejlesztett versenygépe is ott volt azon a teszten, melyen az idei hegyi verseny mezőnye gyakorolhatott.

A Toyota gépe elindult a Pikes Peakre

A Toyota Motorsport GmbH útnak indította a TMG EV P002 továbbfejlesztett változatát Amerikába, hogy az ottani részleg is kezelésbe vegye. Képek a becsomagolásról.

Toyota a Pikes Peaken: továbbfejlesztett elektromos versenygéppel a rekordért

A Toyota Motorsport GmbH a tavalyi rekorder TMG EV P002 továbbcsiszolt verzióját fogja elküldeni az idei Pikes Peak International Hill Climbra. A cél természetesen a 2012-es eredmény javítása.

Felvillanyozó élmény két keréken – Pikes Peak

Chip Yates még 2011-ben „zavarta fel” a hegyre a 240 lóerős elektromost gépet: az ideje 12:52.094 lett, és ezzel 1 perc 39 másodpercet kapott a győztes Carlin Dunne-tól, aki egy benzines Ducati Multistradával ment. Yates négy percet vert az összes elektromos motorra, melyek addig próbálkoztak.

Meglepetés a Toyotától – Rekorder autóval a Pikes Peak-re (VIDEÓ)

Eddig is kiélezett versenyre lehetett számítani az alternatív hajtású autók között az idei Pikes Peak „hegymeneten”, de a Toyota rátett egy lapáttal, és alig egy hónappal a rajt előtt bejelentette: a TMG EV P002 is ott lesz az eddig négy tagot számláló zöld mezőnyben.

Villanyautókkal a csúcsra – Bővül a Pikes Peak-mezőny

Villanyautó lázban ég az egész autós világ, a Ford most kezdi el leszállítani az elektromos Focus első példányait és a Pikes Peak hegyi időfutam mezőnyében is kezdenek feltünedezni az elektromos árammal hajtott versenyautók. Az egyikkel ráadásul az a Monster Tajima küzdi majd fel magát a csúcsra, aki eddig egy eredeti énjére csak nyomokban emlékeztető Suzuki SX4-essel már bizonyította néhányszor, hogy fekszik neki a szerpentin.