por

Nem csak számunkra káros a rossz levegő

Jó látni, hogy a világon egyre több napelem farm épül, és hogy úgy általánosságban is keményen megindult a legtöbb ország a megújuló energiaforrások felé. Egy új tanulmány szerint azonban, ahogy jelenleg a bolygón működünk, veszélyezteti ezeket a tiszta technológiákat.

Egy fa – egy élet

Egy-egy fa mellett elsétálva megfordult már a fejünkben, hogy az egészségünket nagy részben “neki” is köszönhetjük? Pedig a kutatások is bebizonyították: minél kevesebb a fa, annál több a megbetegedés!

Képek a város porából

Sétálva a nagyvárosok szűk, zsúfolt utcáin sokszor elmélázhatunk azon, hogy a szürkének mennyi árnyalata is van vajon: elindítjuk a tekintetünket a falak aljának mély szürkéjétől, és folyamatosan felfelé haladva a barnásszürkétől a grafiton át az egészen enyhe, fátyolszürkéig mindent megtalálunk a házak falait ellepő egyszínű szivárványokban. A porlepte épületek szürke szín-játéka viszont csakis egyet jelent: a város levegője koszos, poros a sok kipufógógáztól.

Mi van a levegőben? – Kiállítás nyílt a légszennyezés problémájáról az Országház Irodaházában

Megnyitották a részecskeszennyezés veszélyeiről, következményeiről és a probléma lehetséges megoldásairól szóló kiállítást az Országház Irodaházában Budapesten. A kiállítást rendező Levegő Munkacsoport a kisméretű szálló por (PM10) csökkentés ágazatközi intézkedési programjában foglalt intézkedésekre hívja fel a képviselők figyelmét.

Szálló por – Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Budapesten pénteken reggel 6 órától Tarlós István főpolgármester, miután a kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye november 2-án a főváros három, november 3-án pedig négy mérőpontján elérte és meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) – jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal. Az intézkedés visszavonásig érvényes.