prototípus

Jövőre egy elektromos versenygéppel vág neki a Nissan Le Mansnak

A Nissan elnöke tegnap este jelentette be, hogy 2014-ben egy elektromos versenyautóval „szállják meg” a kísérleti kategóriát, és később egy teljes programot indítanak az LMP1-es osztályban. A japánok már maximális erőbedobással dolgoznak a szimulátorban, de egyelőre nem árultak el részleteket a típusról.

Életre kel a TUM Visio.M – videóval

A Technische University of Munchen (TUM) már „dinamikus” teszteket végez a prototípusával. Egy „kisautó”, ami nagy eredményekre képes.

Holdenergia

A ß.torics napenergia rendszer különleges konstrukció: sajátos, gömb formájú kialakítása lehetővé teszi a fény összegyűjtését és egyetlen pontra koncentrálását, ezért nem csupán közvetlenül a Napból származó, hanem a Holdról visszaverődő, szórt sugarak energiáját is képes elektromos árammá alakítani.

A világ legnagyobb rotorlapátja

A Siemens fejlesztőinek köszönhetően megszületett a világ legnagyobb, 75 méter hosszú szélturbina rotorlapátja.

Made in Hokkaido: elektromos és szereti a hideget

Akiknek elektromos autójuk van, biztos észrevették azt az apró problémát, hogy hidegben csökken az autó hatótávolsága, nevezetesen azért, mert a fűtést felkapcsolva megnő a jármű áramfogyasztása. A Hokkaido Institute of Technology és a Hokkaido Research Organization számos helyi vállalattal közösen egy olyan prototípus fejlesztésén dolgozik már tavaly július óta, amely feloldja a hideg és az elektromos autók között feszülő ellentétet.

A hat motor jobb, mint kettő

Gondolnád, hogy egy hat motorral hajtott repülőgép sokkal energiahatékonyabb és biztonságosabb, mind a hagyományos kétmotoros? Elsőre biztos furcsán hangzik, de az Oliver VTOL által tervezett repülőgép megszünteti a kétségeket.