pusztulás

A korallzátonyok fele elpusztult

A világ korallzátonyainak közel a fele elpusztult az elmúlt három évtizedben, állítja egy friss felmérés, mely során a világ minden tájáról együttműködő tudósok több mint 50.000 képet tettek közzé a gyönyörű élővilág eltűnéséről.

25.000 elpusztult méh

Az Oregon állambeli Wilsonville-ben több ezer méhet találtak elpusztulva az elmúlt hetekben, melynek okai egyelőre nem tisztázottak.

Tintahalhalál

A Humboldt tintahalak az ember számára ritkán látható élőlények, melyek 200 és 700 méteres mélységben élnek a tengerben, mégis, az elmúlt napokban a kaliforniai Santa Cruzban több száz halott állatot vetett partra a víz.

Patkányirtás indul a Galápagos-szigeteken

A Galápagos-szigeteken élő madár- és hüllőfajokat fenyegető patkányok kiirtására készül Ecuador. A természetvédők a veszélyeztetett fajok védelme érdekében 22 tonna patkánymérget juttatnak Pinzón szigetére.

Mi lesz veled, Nagy-korallzátony?

A Nagy-korallzátony 27 év alatt felére zsugorodott – a viharok, a korallokat pusztító tengeri csillagok és az éghajlatváltozás mind felelősek a károkért.

Denevér-menedék

A denevérek száma évről évre csökken világszerte, többek között élőhelyeik folyamatos pusztulása miatt, épp ezért Joyce Hwang, a Buffaloi Egyetem professzora mesterséges denevérfészket tervezett.

Tengeri élőlényekre is veszélyes az UVB sugárzás

Egy nemzetközi kutatócsoport szerint a megnövekedett ultraibolya-B sugárzás a feltételezettnél jelentősébb szerepet játszik a tengeri állat- és növényvilág pusztulásában.