ranglista

Fenntarthatósági Top 20, 2012

A Newsweek összeállította a fenntarthatóságban élen járó cégek 2012-es listáját. A világ 500 legnagyobb vállalkozását vizsgálták három fő kategória, a környezeti hatás, a környezetgazdálkodás és a környezettel kapcsolatos tájékoztatás szerint.

Alakul a vita az elektromos üzemmód bevezetése körül

A FIA bejelentette, 2014-től kizárólag elektromos üzemmódban lehet majd a közlekedni a boxutcában. A csapatfőnökök még nem tekintik lezártnak ezt a dolgot.

E-miglia 2011 – zéróemissziós országúti verseny

Idén második alkalommal kerül megrendezésre az elektromos hajtású járművek számára meghirdetett országúti verseny, az e-miglia. Az egyik nagy esélyes továbbra is a Tesla Roadster.

GreenGT LMPH2 – elektromos versenyautóval a 2012-es Le Mans-i viadalon

A svájci GreenGT egy elektromos-hidrogén kettős hajtású versenygéppel fog indulni jövőre a világ legrégebbi tartóssági versenyén, a Le Mans-i 24 órás viadalon – jelentette be az esemény lebonyolításáért felelős Automobile Club de L’Ouest (ACO).

Kitüntették Azhar Hussaint, az elektromos motorsport úttörőjét

A TTXGP alapítója és vezérigazgatója, Azhar Hussain a motorsportért tett szolgálatainak köszönhetően részesült elismerésben, melyet minden évben az angol királynő születésnapja alkalmából vehetnek át az érintettek.

Volvo Adventure 2011 – a hazai „Green Guards” a világ legjobbjai között

A budapesti Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ általános iskolájának „Green Guards” csapata lett a Volvo Adventure pályázat idei magyarországi győztese.

Napenergiával a zöldebb fociért

Anglia első fotovoltatikus energiával táplált standionja nyár elejére fog elkészülni Bransleyben. A projekt egymillió fontos költségét a befektető állja.

Európai zöldrangsor

Az öt nemzetközi környezetvédelmi mutató szerint Európa a világ éllovasa. A zöldenergia-termelési kapacitás fogja eldönteni Európa versenyképességét. A Reader’s Digest zöld listájának vezetője Németország, hazánk a 26. helyen szerénykedik.