Renault

A Lotus Renault tulajdonosa hibrid kamionban utazik

Pár nappal ezelőtt jelentette be a Genii Capital és a World Wide Invesments (WWI), hogy a két cég közösen finanszírozza egy hibrid kamion kifejlesztését.

A Renault birtokolja a legnagyobb napenergia-kapacitást az autóiparban

Hat franciaországi gyárában telepített a Renault napenergia-rendszereket – az autógyártó szlovéniai, marokkói, dél-amerikai és dél-koreai létesítményei is termelnek tiszta energiát.

Az elektromos párharc: Nissan Vs. Renault

A Nissan egyértelműen le szeretné lépni a rivális francia gyártót az elektromos autózás piacán, melyre igen jó esélyt látnak Japánban.

Bealáz Dubai rendőrségének elektromos járőre

Dubaiban továbbra is komoly figyelmet szentelnek a feltűnő és extravagáns megoldásoknak, amit természetesen a rendőrség sem kerülhet el.

Bemutatkozott a Renault 2014-es F1-es motorja

A francia gyártó hivatalosan is bemutatta a 2014-es évre tervezett erőforrását, mely hasonlóan erős lesz, mint a jelenleg használatban lévő motorok.

Egy konszern százezer villanyautója

A Renault-Nissan járműipari óriás vezetője úgy becsüli, hogy az év végére a francia-japán páros elektromos autó eladásai elérhetik a 100 ezer darabot.

Egy szelíd „zöld” a Renault-tól: Twin-Z EV Concept

Egy hivatalos képgaléria látott napvilágot a francia autógyártó egyik legújabb koncepciójáról, mely Twin-Z névre hallgat.

Elektromos autót kapott a francia „megújuló miniszter”

Miután Arnaud Montebourg a 2012-es Párizsi Autószalonon megrendelte a Renault ZOE típusú autóját, az ipari megújulásért felelős miniszter tegnap ünnepélyes keretek között vette át a járművet. Montebourg az első ügyfél, aki beülhet a saját elektromos ZOE-jába.

Elektromos rekord a Renault-tól

A még kereskedelmi forgalomban nem kapható Renault Zoé új rekordot állított fel – az ötajtós kisautó teljesítette a legnagyobb távolságot 24 óra alatt az elektromos járművek közül. A Zoé 1600 kilométert ment egy zárt pályán, és így 350 kilométerrel döntötte meg az előző rekordot.

Elektromos Renault az év kishaszongépjárműve

A Kangoo Z.E., a Renault elektromos kishaszongépjárműve elnyerte a „2012 Kishaszongépjárműve” címet, amelyet 22, erre a területre specializálódott európai szakújságíró szavazatai alapján ítéltek oda. Most először hódította el a díjat elektromos gépjármű. A modell, amelyet október végén kezdtek forgalmazni Európában, azóta már három díjban is részesült.