Renexpo

Háztáji gazdaságok a biogáz termelésben

A magyar kormány az állattenyésztés fellendítése érdekében gyors ütemben kezdte meg az állami földek hosszú távú bérbeadását. Ez új lendületet adhat a magyar biogáz termelésnek is. A tervek szerint ugyanis a bérlők részt vehetnének bérhízlalási programokban, vagyis kapnának állatokat, takarmányt és segítséget az állatok értékesítéséhez. A keletkező trágyát pedig megújuló energiatermelésre használnák. A RENEXPO-n, Magyarország vezető energetikai szakkiállításán május 10-én az iparág legjobb szakemberei mondják el véleményüket többi között erről a kérdésről is a 4. Biogáz konferencián.

Geotermia Sziget Magyarország energetikai szakkiállításán!

Nem kérdés, hogy a korszerű, energiahatékony épületek fontos elemei közé tartoznak azok a gépészeti megoldások, amelyek a földhőt hasznosítják. Legfőképpen, mert Magyarország a geotermikus energia szempontjából kiemelten kedvező földrajzi adottságokkal rendelkezik. Egyre többen keresik a pénztárcakímélő és egyben környezettudatos megoldásokat a fűtés- és energiaszámlák csökkentésére.

A megújuló energia a jövő és az energiafüggetlenség kulcsa

A RENEXPO® Central Europe Nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energiákról és energiahatékonyságról 2012-ben immár hatodik alkalommal informálja a szakmát és az érdeklődőket a jövő energiahatékonysági megoldásiról és koncepcióiról. Magyarország vezető energetikai szakkiállítása 2012. május 10-12. között kerül megrendezésre Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban. A rendezvény a Közép-kelet európai régió vezető rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt öt évben megújuló energia előállítása, felhasználása és elosztása tekintetében.