robogó

Párizsba is megérkezik az okosrobogó

A Párizsban való közlekedés hamarosan sokkal könnyebb lesz, mint valaha. A Gogoro és a Coup bejelentette, hogy 600 okosrobogót fognak a nyár folyamán a városba vinni. Ez lesz Franciaország első megosztáson alapuló elektromos robogó programja. A Gogoro e-robogóit már sokan használják Berlinben, ahol március óta már 1.000 érhető el.

Közbringa után “közrobogó”

Barcelonában a közbringa programot egy újabb kezdeményezés követte, a „közrobogók”, mely segítségével egy újabb eszközzel igyekeznek hozzájárulni a város közösségi közlekedésének fejlesztéséhez.

Videón a „földönkívüli” bio-kompozit elektromos robogó

A Van.Eko Be.e névre hallgató keret nélküli bio-kompozit elektromos robogó erősen hajaz az „E. T., a földönkívüli” című filmben látott lényre.

Kétkerekű elektromos zümmögővel készül a BMW (Videó)

A BMW nem dobta el az elektromos motor koncepcióját, és a gyártó előállt a C evolution-nal, mely egy szériaközeli prototípus, és a közeljövőben a közutakon is találkozhatunk vele. A remek megjelenésű motor akár rövidebb autópálya szakaszokra is alkalmas lehet, köszönhetően a hatótávnak és a végsebességnek.

Kerekes doboznak álcázott elektromos robogó

A Boxx teljesen hű a nevéhez, mivel úgy néz ki, mint egy kerekes, keskeny doboz. Bár elsőre aligha gondolnánk, hogy ezzel az eszközzel közlekedni lehet, pedig a furcsa külsejű Boxx éppen arra jó, mint a többi robog, ráadásul még 100%-ig elektromos is.

Robogó és siklórepülő egyben

Eddig a robogózás és a siklóernyőzés jól elkülöníthető közlekedési, illetve sportolási tevékenységnek számított. Úgy tűnik azonban, hogy a ParaMoto Trike koncepciója e határokat kívánja elmosni, ugyanis a kis háromkerekű földön és levegőben egyaránt otthon érzi magát.

Imádnivaló napelemes robogó

A SunRed fantázianevet viselő kis napelemes robogó kísértetiesen emlékeztet egy pincebogárra. A barcelonai Oriol Guimera és Joan Cinca tervezte ezt a furcsa alakú elektromos járgányt, és a külső nem véletlen.