ruházat

Greenpeace és Gap együttműködés?

Miután a Greenpeace a Nike-val, a Levi’s-el és a Zarával is egyezségre jutott ellátási láncuk 2020-ig történő mérgezőanyag mentesítésével kapcsolatban, új vállalatot tűzött ki célul: a Gap-et.

Teknősdivat

A kutyaruházat látványát már megszoktuk, sokan teljes kollekciót vásárolnak szeretett háziállataik számára. De vajon mi lesz majd a vélemény a teknősök számára készített horgolt darabokról?

Beszüntetett Greenpeace ruhadarabok

A nonprofit környezetvédelmi szervezet felfüggeszti valamennyi textil termékének értékesítését, amíg a márkák és beszállítók nem képesek azokat veszélyes vegyi anyagok nélkül előállítani.

Csatlakozik a Detoxhoz a Zara

A Greenpeace Detox kampányához újabb ruhaipari óriás csatlakozik: a Zara, a világ legnagyobb ruhakereskedője a közvélemény nyomásának engedve elkötelezte magát, hogy 2020-ig teljesen eltávolítja a mérgezőanyagokat az ellátási láncból.

Sok amerikai cég gondatlanságból rabszolgákkal dolgoztat

Egy új jelentés szerint az amerikai ruhaipar óriásmárkái közül sokan, ha nem is szándékosan, de gondolatlanságuk következményeként hozzájárulnak ahhoz, hogy a világon milliók élnek rabszolgaként.

Vezet a H&M

2011 után idén is a H&M az organikus gyapjú első számú felhasználója világviszonylatban – derül ki a Textile Exchange 2012-es jelentéséből.

A Marks & Spencer együttműködik a Greenpeace-szel

A Marks & Spencer csatlakozott azon márkákhoz és kiskereskedőkhöz, amelyek szeretnének megfelelni a Greenpeace Detox felhívásának. A Nike, a Puma és a H&M után a brit cég is ígéretet tett arra, hogy 2020-ra száműzi a veszélyes vegyszereket a ruhagyártásból.

Fenntartható ruhák a Levi’s-től

A Levi’s új, 2013 tavaszi kollekciójának része a Waste

Energiatermelés a test hőjével – és egy különleges anyaggal

Egy kutatócsoport Wake Forest Egyetem Nanotechnológia és Molekuláris Anyagok Központjából kifejlesztette a Power Felt-et, egy olyan textilszerű, termoelektromos anyagot, amely a hőmérséklet változásából termel elektromos áramot.