San Francisco

Egy ritka lakó tért vissza San Franciscoba

A 20. század hajnalán, San Francisco folyamatos bővülésének köszönhetően a California Pipevine Swallowtail (Blue Swallowtail – Battus philenor) nevezetű pillangófaj egyre kevesebbszer bukkant elő, és most, a 21. században már kifejezetten ritkák a környéken. Ezt egy helyi biológus, Tim Wong nem nézhette tétlenül, úgyhogy épített egy pillangóházat a hátsó kertjében. Néhány év elteltével a lepkék sikerrel elszaporodtak, így a kertjében lévő fa kékbe borulhatott.

A „legzöldebb” és legtisztább leánykérés

A tisztajovo.hu szerkesztősége egy igazán érdekes és kedves történetre bukkant, ami ráadásul még kapcsolódik is a zöld világához.

Betiltanák a palackozott vizet San Franciscoban

San Francisco felügyelőtanácsának legújabb terve, hogy jóváhagyja az eddigi talán legszigorúbb intézkedést a műanyag palackok tömege ellen – be szeretnék tiltani ugyanis a palackozott vizet.

Kerékpárból vízibicikli

Érdekes ötlet lehet vízen munkába járni, különösen ha ahhoz saját kerékpárunkat használjuk. Ma már ez sem lehetetlen, köszönhetően egy lelkes San Francisco-i férfi kísérletező kedvének.

A világ legfenntarthatóbb városai II. – San Francisco

Az észak-amerikai zöld városok képzeletbeli trónján régóta San Francisco foglalja el az első helyet. Az egyik legsűrűbben lakott amerikai nagyváros levegőminősége és hulladékgazdálkodása egyaránt kiváló, de a környezetbarát ingázási lehetőségek terén is magas pontszámot érdemelne.

A felfújható hangyász-csótány

A felfújható robotok számos lehetőséget hordoznak magukban: könnyűek, jól szállíthatóak és olcsóbbak is a fémből készült változataiknál. Bár a fejlesztések javában folynak, egyelőre nem tudni, hogy csak egy újabb technikai mutatványról van szó, vagy valóban valami újat és jobbat sikerült létrehozni a tudósoknak, bár tippünk és reményünk szerint inkább ez utóbbi eset áll fenn.