Spanyolország

5 óra alatt felépítettek egy házat Spanyolországban

Az építészet manapság alig ismer határokat. Az elmúlt években elképesztő technológiai újítsokat és zseniális, sokszor roppant egyszerű megoldásokat láthattunk. Az egyik legnagyobb újítás viszont kétség kívül a moduláris, és ennél fogva a pillanatok alatt összeállítható otthonok.

Befejeződtek a Seat “Al Sol” napelemes projekt előkészületei

A SEAT “al Sol” projektje teljes egészében üzemképes, miután a spanyol autógyár a harmadik és egyben utolsó előkészületi szakasz megvalósítása után bemutatta környezetvédelmi stratégiájának zászlóshajó programját.

Spanyolország újabb adót vetne ki a napenergia után

A Bloomberg információi szerint Spanyolország most arra készül, hogy a villamosenergia megújuló forrásból való saját – lakossági – előállítása és felhasználása után új adót vessen ki.

Zöld tetős hostel

A spanyolországi épület egy művészeti stúdió és Bad&Breakfast hostel kombinációja, melyet elsőre nehéz észrevenni kiterjedt zöld tetős megoldásának köszönhetően.

Spanyol monopolizálási kísérlet

Hírek szerint bűnelkövetésnek akarja minősíteni a spanyol kormányzat azt, ha egy felhasználó nem az országban termelő energetikai nagyvállalattól szerezné be a nap energiájával előállított áramot.

Naperőmű támogatás nélkül

A jelek szerint van fantázia abban is, hogy szinte ágazati állami támogatás nélkül vágjon bele egy vállalkozás jelentős napenergetikai fejlesztésbe.

Ismét a Seat Leon és a Verde program

A Martorell SEAT gyár Technológiai Központja adott otthont a spanyolországi elektromos autózás fejlesztését célzó CENIT VERDE program záró konferenciájának.

Metrominuto – (magyarul) méterpercek a lakosságnak

Van értelme a nagyvárosi gyaloglásnak, következésképp a fenntartható mobilitásnak is – ez az egyik fő üzenete a Metrominuto nevű információs eszköznek.

A spanyolok rekordot döntöttek a szélerőművekkel

Spanyolország rekordokkal jelentkezett a szélenergia hasznosításában: az ország szélerőművei több villamos energiát termeltek a november 1-től tartó három hónapos időszakban, mint bármely másféle áramot termelő kapacitás,

„Villanyosokkal” boltol a Seat Spanyolországban

Az elektromos autók tesztelésével elindult együttműködés mellett a spanyol Endesa és a Seat rövid, illetve hosszú távon is közreműködik a gyorstöltési technológia szabványosításában és elemzésében.