stratégia

Az EU-nak jobban fel kell készülnie az időjárás változásaira

A társadalmi feszültségek kiéleződéséhez is vezethet, ha az Európai Unió adós marad klímavédelmi, az új időjárási jelenségekhez jobban alkalmazkodó fejlesztési stratégiájának kidolgozásával.

Az EU-nak még nincsenek konkrét céljai 2030-ra

Egyelőre nincs uniós szintű döntés a megújuló energiákkal kapcsolatban a 2020. utáni, 2030-ig szóló időszakra, de napirenden tartják a kérdést.

EU-miniszterek: 2020 után is megmarad a megújuló energia kiemelt szerepe

Egyetértenek az Európai Unió tagországainak energiaügyekben illetékes miniszterei abban, hogy a megújuló energia 2020 után is fontos tényező lesz a térség energiaellátásában, és az ezt szolgáló szilárd stabilitási keretek kidolgozását már most meg kell kezdeni.

Célegyenesben a települési klímavédelem Egerben

Eger város képviselőtestülete egy több hónapos előkészítő munka eredményeként fogadta el azt a vizsgálati háttértanulmányt, amely a település éghajlatváltozási stratégiáját fogja megalapozni. Ezzel a dokumentum hivatalosan is a megyeszékhely készülőfélben levő klímavédelmi cselekvési tervének egyik alappillérét képezi. Az Energiaklub szakmai közreműködésével megszületett anyag nem csupán Eger életében jelentős állomás, hanem országos viszonylatban is fontos eredmény. A város immár a hazai települések sorában az elsők közé tartozik, amely klímavédelmi stratégiát készíttet.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési stratégia társadalmi vitája hamarosan kezdődik

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési (keret)stratégia társadalmi vitája októberben kezdődik és másfél hónapig tart, majd a kiérlelt szöveg decemberben kerül vissza a bizottsághoz – mondta Náray-Szabó Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társelnöke a tanács csütörtöki ülésén a parlamentben.