Svájc

A svájci Muottas Muragl az Alpok első aktív szállodája

A Muottas Muragl nemcsak egy csodálatos szállás a sí szerelmeseinek, hanem egy aktív ház is egyben, mégpedig az első, amely az Alpokban szállodaként működik. A 104 éves épület egyéves felújítása nemrég fejeződött be, a gyönyörű szálló nemcsak számos zöld kiegészítőt kapott, de dupla akkora lett, mint volt.

A tűzijátéknak hamarosan vége lehet

Nem csupán a nagy tűzijátékoknak van szerte ágazó negatív környezeti hatása, hanem a kicsiknek is, főleg ha sok van belőlük. Van, ahol harcba indultak ellenük.

Átadták a leghosszabb gyalogos függőhidat Svájcban

Az legnépszerűbb kedvtelések közé tartozik a túrázás. Az egyik svájci túraútvonal, az Europaweg is rendkívül híres, azonban sokáig egy részen kerülőt kellett használniuk a kirándulóknak. Szombaton azonban végre megnyílt a rekord hosszú függőhíd.

Az első fecskék Svájcban

Egy európai fejlesztési program részeként elektromos autókból álló flotta kiépítését tervezik Svájcban – olvasható az European Motor News honlapján.

Elengedhetetlen a fejlődés az energiaszektorban

Az Energia Világtanács (WEC) legújabb elemzése szerint a szervezet által vizsgált 94 ország jelentős része továbbra sem mondhatja el magáról, hogy környezetvédelmi szempontból fenntartható energiaiparral rendelkezne, vagyis képes volna egyensúlyt teremteni az energiabiztonság, a társadalmi igazságosság és a környezeti hatások mérséklése között.

Hét futballpálya nagyságú tetőre telepített napelemrendszer épült meg Svájcban

Legutóbb Svájc és egy szupermarket lánc iratkozott fel a listára, miután a korábban telepített napelemes rendszer teljesen működőképes.

Iskolákat keresnek a napenergia hasznosítására

Egyelőre elsősorban állami iskolákat szemeltek ki a napenergia hasznosítására Genfben.

Kisebb balesetet okozott Svájcban egy önvezető busz

Még a robotok is lehetnek rossz sofőrök. Az önvezető járművek most írják saját történelmüket, és ebben, mint minden más kezdetleges technológiai újításban lesznek kisebb-nagyobb galibák. Most például a nyáron indított PostBus ütközött a tesztidő alatt Sion-ban, Svájcban. A tervek szerint a tesztüzem 2017 októberéig tartott volna, azonban most a kis karambol miatt leállították a programot.

Pajtából hétvégi lak

Sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen rossz állapotban lévő épületeket is még fel lehet újítani, át lehet alakítani, az alapszerkezet megtartásával. Itt van például ez a hétvégi ház: egy reménytelennek tűnő faépületből lett kialakítva, és bár biztosra nem mondhatjuk, de azért valószínűleg szebb lett, mint új korában.

Plusz 85 ezer állás a svájci energiaváltásban

Svájcban úgy számolnak, hogyha követik a németek példáját és az atomenergia felhasználását megújuló energiaforrások felhasználására cserélik, akkor összesen 85 ezer új munkahelyet lehetne létesíteni, beleértve a gép- és elektronikai iparban, a fejlesztési és tanácsadási munkában jelentkező igényeket.