szabály

India is leszámol a műanyag szatyrokkal

A műanyag palackok, szatyrok és egyéb, egyszer használatos tárgyak jelenléte talán indokolt lehet, de vitathatatlanul sok gondot okoznak a világban. Olyannyira, hogy egyre több ország szabályozza ezek eladását valamilyen formában, és most csatlakozik Delhi is.

Kína lazíthat az elektromos autókra vonatkozó szabályokon

Kínában több éve komoly problémát jelent az elképesztő méretű légszennyezés. Nem csoda, hogy pár éve egy hatalmas kivetítőt helyeztek el Peking belvárosában, melyen a lakosok nézhetik a napkeltét és napnyugtát, tekintve, a szmog miatt ez egyébként lehetetlen vállakozás lenne. Ezen szeretne most az ország változtatni egy nem hétköznapi tervezettel.

Újabb előírások a kerékpárokra

Új előírások vonatkozhatnak a kerékpáros közlekedésre egy új rendelettervezet szerint: a biciklista is viselhetné az első és a hátsó lámpát, továbbá megengednék a villogó lámpa használatát is.

Kreatív park kiírások

A parkokban kihelyezett tájékoztatók általában olyan formális és evidens információkat tartalmaznak, melyeket magunktól is ki tudunk találni. Anglia parkjait viszont szellemes, ugyanakkor informatív táblákkal látták el.