számítógép

A Facebook első ízben közölte az ökolábnyomát

Fennállása óta először tette közzé a Facebook, hogy a több mint 900 millió felhasználó kiszolgálása mekkora terhelést jelent a környezetnek. A kimutatásból az is kiderült, hogy egy aktív tag milyen mértékben szennyezi a légkört. A Greenpeace örömmel fogadta a lépést.

A zöld beruházási rendszert ismertető honlapot indított az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) június elején elindította a Zöld Beruházási Rendszert (ZBR) ismertető portált.

Átadták Magyarország “legzöldebb” szuperszámítógépét: nagy teljesítményű feldolgozás energiahatékonyan

A világ 165. legerősebb szuperszámítógép rendszerének szegedi komponensét mutatta be az NIIF Intézet. 2011. május 6-án a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (az NIIF Intézet) és Szegedi Tudományegyetem átadta a hazai legnagyobb szuperszámítógépes rendszer harmadik elemét.

Az IBM forró vízzel hűti a szuperszámítógépét, hogy energiát spóroljon

40 százalékkal kevesebb energiára van szükség az IBM új szuperszámítógépének hűtéséhez, köszönhetően a forró vizes hűtésnek. A cég a Leibniz Supercomputer Centerrel fogott össze, hogy megvalósítsák a projektet.

Darth Vader újrahasznosítva

Újrahasznosított anyagokból, régi maradékokból sokféle művészeti alkotást láttunk már, most egy különleges Darth Vader szobrot mutatunk be.

Digitális tervezés a mezőgazdaságban

A digitális tervezés és mezőgazdaság a felszínen nem tűnik túlságosan hasonlóan, de egy brit tervező, Benedikt Gross célja eloszlatni ezt a feltételezést, és megmutatni, mennyi közös rejlik valójában a két területben

Energiabarát és napot hasznosító processzort ígér az Intel

A félvezetőgyártó amerikai óriáscég, az Intel bejelentette, hogy két éven belül előállhat egy a mostaninál húszszorta kevesebb energiát fogyasztó processzorral

Fánkkal a széndioxid-kibocsátás csökkentésért

Az Apple mindig törekedett arra, hogy az általa bemutatott termékek forradalmasítsák a számítástechnikát. Steve Jobs vezérigazgató a vállalat főhadiszállásával szeretné folytatni a megkezdett hagyományt: egy fánkot mintázó épületet álmodott meg központként.

Földtérkép használt számítógép alkatrészekből

A brit Susan Stockwell nemrég fejezte be ezt a hatalmas földtérképet, melyet használt számítógép alkatrészekből készített a Bedforshire-i Egyetemnek. Az alkotás a World, vagyis a Világ címet viseli.

INSECT: Szuperintelligens rovar a Toyotától

Párizs helyett a japán Chibában debütált a Toyota Smart INSECT tanulmányautója, de ebben nincs semmi meglepő, ha abból indulunk ki, hogy a kocsi nem mint Toyota, hanem mint a legmodernebb, járműiparban is használható kommunikációs és szórakoztató megoldások gyűjteménye érdekes.