Széchenyi-terv

Milliárdos környezetvédelmi fejlesztések az Északdunántúli Vízműnél

A Tatai Öreg tavat tápláló Által-ér vízgyűjtőjén található tatabányai és tatai szennyvíztelepeken mintegy 3 milliárd forintos fejlesztést hajtanak végre, ezzel évente mintegy 25,5 tonnával kevesebb nitrát kerül majd az Által-érbe – jelentette be Bencsik János, klíma- és energia ügyekért felelős államtitkár szerdán Tatabányán, a projektindító sajtótájékoztatón.

Megújult a Nagykovácsi Általános Iskola

2011. augusztus 30-án megtörtént a műszaki átadás, ahol a projektben részt vevő vállalkozók, az önkormányzat műszaki vezetője, valamint Bencsik Mónika polgármester asszony felmérték az elvégzett feladatokat, átbeszélték az apróbb simítani valókat, és a tulajdonosok újra birtokba vehették az iskolát.

Kimagasló volt az érdeklődés a Zöld Beruházási Rendszer új pályázata iránt

Kimagasló érdeklődést mutattak a pályázók az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram iránt, 2011. augusztus 17-ig közel 550 pályázat érkezett be.

Tömegeket vonzott az Új Széchenyi Terv pécsi bemutatkozása

Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára közel ezer érdeklődő előtt részletezte a megújított pályázati rendszer előnyeit 2011. február 8-án, Pécsett.

Szélerőmű-generátorház gyártócsarnok Tiszaújvárosban

Új szélerőmű-generátorház gyártócsarnok épül Tiszaújvárosban. A szélenergia hasznosítás világszerte az egyik legdinamikusabban fejlődő és bővülő terület a megújuló energiák között. Itthon 37 településen 155 szélturbina működik.