szelektív hulladékgyűjtés

Mintegy 11 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a IV. Bodrogi PET Kupa résztvevői

Mintegy 11 tonna, azaz csaknem 2500 zsák hulladékot gyűjtött össze tíz pethajós csapat, összesen kétszáz résztvevő a IV. Bodrogi PET Kupán – közölte a versenyt szervező Természetfilm.hu Egyesület szerdán közleményben az MTI-vel.

A biohulladék szelektív gyűjtésére dolgoztak ki megoldásokat a PTE-n

Az országos biohulladék begyűjtésére dolgoztak ki megoldásokat a Pannon Egyetem felkérésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Augusztus 20. – Multifunkcionális oszlopok segítik a rendezvényeken a szelektív hulladékgyűjtést és a kézfertőtlenítést

A Szent István-napi rendezvények helyszínein multifunkcionális oszlopok segítik a szelektív hulladékgyűjtést és a kézfertőtlenítést – közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Több mint 900 zsák hulladéktól tisztult meg a Tisza középső szakasza

A Közép-Tisza Kisköre és Szolnok közötti 70 folyamkilométeres szakaszán tisztították napokon keresztül a folyót a XI. Tiszai PET Kupa környezetvédői, 937 zsák, mintegy 6,1 tonna hulladéktól mentesítve a folyót és árterét – közölte a Természetfilm.hu Egyesület, a Tiszai PET Kupa szervezője kedden közleményben az MTI-vel.

Csütörtökön kezdődik a III. Nagy Ipoly-takarítás

Csütörtökön kezdődik a III. Nagy Ipoly-takarítás, a három napig tartó munkában több mint 170 kilométeres szakaszon tisztítják meg a határfolyót egyesületek, civilek, önkéntesek; az akciót a határ magyar oldaláról Nógrád és Pest vármegye önkormányzatai, Szlovákiából Besztercebánya és Nyitra megye önkormányzatai támogatják.

EM: a kormány támogatja a hulladék újrafeldolgozását célzó beruházásokat

A kormány támogatja a hulladék újrafeldolgozását célzó beruházásokat – közölte a Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön az MTI-vel.

Némelyik tóban több a mikroműanyag, mint az ócenánokban

Egy nemzetközi kutatócsoport első alkalommal vizsgálta globálisan és sztenderdizálva a tavak
műanyag-szennyezettségét és kiábrándító eredményre jutott.

MOHU: rendben működik az új hulladékgazdálkodási rendszer

A lakossági és az intézményi hulladék elszállítása is rendben zajlik az új, koncessziós hulladékgazdálkodási rendszer július 1-jei indulása óta – mondta a MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a társaság hétfői online háttérbeszélgetésén.

Naprakésszé vált a háztartási hulladék elszállítása Marosvásárhelyen

Többhónapos rendszertelenség után naprakésszé vált a háztartási hulladék elszállítása Marosvásárhelyen, az erdélyi városban és térségében hat nap alatt 1400 tonnányi felhalmozott szemetet gyűjtöttek össze – közölte az új szolgáltató.

Kaposvár maga gondoskodik 1400 tonna illegálisan lerakott hulladék elhelyezéséről

A hatósági eljárás elhúzódása miatt Kaposvár önkormányzata maga gondoskodik 1400 tonna, a városban engedély nélkül lerakott hulladék elszállításáról – mondta a somogyi vármegyeszékhely polgármestere pénteken.