szén-dioxid kibocsátás

A globális felmelegedés 1,5°C-ra szorításához a jelenleginél hétszer gyorsabban kell csökkenteni a szén-dioxid-intenzitást

Bizakodásra adhat okot, hogy egyre népszerűbbek a megújuló energiaforrások.

Lantos Csaba: CCU/S megoldásokra is szükség van a dekarbonizációs célok eléréséhez

Fenntartható növekedés mellett elképzelhetetlen a szén-dioxid-leválasztás, -felhasználás és -tárolás (carbon capture, utilization and storage – CCU/S) nélkül elérni a dekarbonizációs célokat – jelentette ki az energiaügyi miniszter szombaton Szegeden.

Értéknek tekintik a cégvezetők a fenntarthatóságot egy felmérés szerint

A cégvezetők jelentős része értéknek tekinti a fenntartható működést, nem csupán költségként veszi figyelembe – közölte a K&H kedden az MTI-vel.

EP: fenntarthatóbb tartósabb akkumulátorok tervezésére van szükség

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülése új szabályokat hagyott jóvá az EU-ban forgalmazott akkumulátorok és elemek hatékonyabb, tartósabb és “zöldebb” tervezésére vonatkozóan.

Az FIA legmagasabb környezetvédelmi elismerését az Alpine F1 csapata kapta

Fontos mérföldkövet ért el az Alpine F1 Team a fenntarthatóságban.

Bioüzemanyag előállításába fektet a Wizz Air

A Wizz Air 5 millió fontot (több mint 2,1 milliárd forintot) fektet bioüzemanyag előállításába, ebből elláthatja az Egyesült Királyságban működő bázisainak szükségletét – közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

MÁV: több mint 1,7 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítottak meg az utasok a vasúti közlekedéssel

A vasúti közlekedés választásával több mint 1,7 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítottak meg az utasok két év alatt – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

KPMG: a vezető nagyvállalatok 79 százaléka készít fenntarthatósági jelentést

A vezető nagyvállalatok 79 százaléka készít fenntarthatósági jelentést, és egyre több cég foglalkozik az éghajlatváltozás hatásaival; a beszámolók azonban sokszor nem elég részletesek, és több területen hiányosak – derül ki a KPMG Sustainability Reporting kutatásából.

IPCC: A karbonkibocsátás “gyors, mélyreható és azonnali” csökkentésére van szükség

Az ENSZ Kormányközi Éghajlatváltozási Testületének (IPCC) új jelentése szerint a karbonkibocsátás “gyors, mélyreható és azonnali” csökkentésére van szükség. A testület ezzel kapcsolatban a szén-dioxid légkörből való kivonásával is foglalkozott.

Az EU több mint 1 milliárd eurót fordít éghajlatvédelmi átállással kapcsolatos kezdeményezésekre

Az Európai Bizottság 1,1 milliárd euró (mintegy 407 milliárd forint) összegű támogatási megállapodást írt alá hét olyan uniós kezdeményezéssel, melyek működésük első tíz évében több mint 76 millió tonna szén-dioxid-egyenértékkel fogják csökkenteni a kibocsátásokat – közölte a brüsszeli testület.