Szingapúr

A szingapúri Apple Store

Az Apple közismerten természetbarát és már számtalanszor megmutatta, hogy mennyire szeretik a megújuló energiát felhasználni. Ezt bizonyítja az alábbi cikk is, amelyben az Apple legújabb szingapúri kereskedéséről lesz szó.

Fenntartható iskola Szingapúrban

Angol tervező, Thomas Heatherwick tervezte a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem környezettudatos átalakítását, mely az első nagyobb mértékű módosítása az épületnek az elmúlt húsz év óta.

Hattyúk vizsgálják majd a víz minőségét Szingapúrban

Első ránézésre hattyú. Még másodikra is. Azonban ezek a hattyúk nem igaziak, bár a megtévesztésig hasonlítanak egy élőre, és rendkíül fontos feladatuk van.

Megzöldül a világ egyik legsűrűbben lakott országa

Szingapúrban közel 6 millióan élnek. A város/ország területe 700 négyzetkilométer, ami azt jelenti, hogy közel 8.000 ember él egyetlen négyzetkilométeren. Ezzel Szingapúr a világ harmadik legsűrűbben lakott országa. Ezen a listán az USA a 182., Magyarország pedig a 103. helyen van.

Paterson 3

Ez a lakossági fejlesztés Szingapúrban a klasszikus elemeket vegyíti és zseniálisan néz ki. A fa, acél és üveg keverék kiegészítve növényzettel egy olyan érzést ad, mintha egy kis város lenne a dzsungelben.

Szingapúr repülőterén lesz a legnagyobb beltéri vízesés

A repülővel történő utazás sokszor maga lehet a rémálom, pláne ha még félünk is a repüléstől. Szingapúr azonban rájött, hogy a repülőtér a legelső dolog amit az oda érkezők látnak, így az új repülőtér építésénél teljesen elengedték a fantáziájukat.

Több generáció egy “zöld”tető alatt

A gyönyörű zöld tetős, szingapúri ház egyszerre két generációnak is otthont ad, egyet az eredeti ügyfélnek, egyet pedig gyermekeinek, kiváló tervezésének köszönhetően pedig mindezt környezettudatosan tudták megvalósítani.

Vasútállomásból köztéri park

Gyakran felmerül a kérdés: Mit csináljunk azokkal a kihasználatlan területekkel a földön, amelyek már semmilyen célt nem szolgálnak? A legtöbb esetben valamilyen tárolót sikerül kivarázsolni belőlük, ám Szingapúrban kicsit másképp gondolkodtak.

Veszélyes szmog Szingapúrban

Szingapúrban a napokban óriási mértéket öltött a szmog, amely akár hetekig is eltarthat az előrejelzések szerint.